Boxing Club Temse geeft kinderen hulp bij hun huiswerk: “We willen hen het gevoel geven dat er iemand met hen bezig is”

TEMSE – Boxing Club Temse leert de jeugd niet enkel boksen, maar biedt nu ook huiswerkbegeleiding aan. “We willen de kinderen een goede toekomst bieden en een brug bouwen tussen de allochtone en autochtone gemeenschap. We zijn er voor iedereen”, klinkt het bij de organisatie. De club bestaat sinds 2019 en is sinds vorig jaar aangesloten bij de sportraad van Temse. Sinds anderhalf jaar heeft men ook een jeugdwerking vanaf 5 jaar die momenteeleen 50-tal leden telt.

Het initiatief om huiswerkbegeleiding aan te bieden, kwam er na een brainstormsessie tussen Ali El Habchi (59) van de Boxing Club Temse en gemeenteraadslid Brigitte Caura (Tesamen). Beiden dragen ze de Temsese jeugd een warm hart toe.

“Vanuit de gemeente kwam hiervoor weinig initiatief, vooral het vinden van vrijwilligers verliep moeizaam”, vertelt Brigitte. “De boksclub speelde al langer met het idee om huiswerkbegeleiding aan te bieden dus we besloten dan maar zelf de handen uit de mouwen te steken.”

Op het rechte pad

Bij de opstart gingen ze niet over een dag ijs.

“We zijn eerst een kijkje gaan nemen bij boksclub Royal Gym Mechelen, daar bieden ze al jaren huiswerkbegeleiding aan”, vertelt Ali. “Hun project is daar al ver gevorderd. Ze werken samen met scholen en zelfs de politie om de jongeren op het rechte pad te houden en een goede toekomst te bieden. Uiteindelijk is dit ook ons doel. We hebben nu de eerste steen gelegd met de huiswerkbegeleiding.”

“Voorlopig bieden we dit door plaatsgebrek enkel aan onze leden aan, maar op termijn kan ieder kind uit Temse, ongeacht kleur of origine, hier terecht. We willen een brug bouwen tussen de allochtone en autochtone gemeenschap. Zij leven in Temse veel te gescheiden en dat is jammer. We hopen met dit initiatief de mensen samen te brengen.”

De club ging op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die de kinderen elke woensdag van 14 uur tot 15 uur wilden helpen met hun huiswerk. Zo kwamen ze bij Fleur (23) en Amina (22) terecht. Twee enthousiaste twintigers die zich belangeloos engageren om kinderen te helpen met hun huiswerk. Volgens Fleur, zelf leerkracht in Temse, is de nood naar dit soort begeleiding hoog.

“Niet alle ouders hebben de nodige capaciteiten om hun kinderen te helpen met hun huiswerk”, zegt Fleur. “De taalbarrière zorgt soms ook voor problemen. Daarom zijn dit soort initiatieven broodnodig. De begeleiding is ook gratis en dus heel laagdrempelig voor iedereen.”
(Bron+foto’s: HN/Pieter Van Hecke)

Boxing Club Temse leert de jeugd niet enkel boksen, maar biedt nu ook huiswerkbegeleiding aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *