Zijstraten N16 worden dan toch afgesloten

TEMSE – Op 6 februari worden de zijstraten van de N16 onheroepelijk afgesloten. De afsluiting stootte eerder al op veel ongenoegen van bewoners en het gemeentebestuur. Wegen & Verkeer wil, naar eigen zeggen, de afsluiting van de straten na zes maanden evalueren.

De afsluiting van de Boerenboomstraat en Laagstraat stond eerder gepland op 19 december, maar door problemen met de lichtenregeling op het kruispunt van de N16 met de Hoogkamerstraat werd het uitgesteld. De werken aan de lichten worden volgende week afgerond, waardoor alle voorwaarden voor de afsluiting van de twee zijstraten vervuld zijn.

Nieuwe lichtenregeling

Het afsluiten van die zijwegen stootte vorig jaar op groot protest uit de industriezone TTS, van de omwonenden én burgemeester Hugo Maes (CD&V). “Dit gaat voor een hoop verkeersellende zorgen in de omliggende straten en verbindingswegen naar Tielrode. Deze beslissing betuigt van weinig gezond boerenverstand bij het AWV”, zei de burgemeester in december nog.

“De werken aan de brug Hoogkamerstraat zijn al even klaar. De definitieve lichteninstallatie is begin december geplaatst. Het was enkel nog wachten op de nieuwe lichtenregeling”, klinkt het bij Wegen & Verkeer. “Deze was voorzien voor midden december maar kampte nog met enkele technische problemen. Deze zijn intussen van de baan en de nieuwe lichtenregeling is op 10 januari ingeladen. Hiermee is het kruispunt helemaal afgewerkt en kunnen de Laagstraat en de Secretaris-Generaal Boereboomstraat zoals voorzien afgesloten worden.

6 februari: afsluiting zijstraten N16

De afsluiting van de Laagstraat en de Secretaris-Generaal Boereboomstraat op de Gewestweg (N16) zal gebeuren op maandag 6 februari, na de ochtendspits. De Laagstraat zal afgesloten worden met paaltjes die overrijdbaar zijn voor de hulpdiensten. De Secretaris-Generaal Boereboomstraat wordt afgesloten met betonnen blokken. AWV zal de impact van deze afsluitingen monitoren gedurende minimum 6 maanden zodat de effectiviteit van de maatregel kan geëvalueerd worden en er eventueel bijsturingen gedaan kunnen worden.

Op 6 februari, na de ochtendspits, gaat de aansluiting van de Laagstraat met de N16 dicht.
(foto: Pieter Van Hecke)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *