Gemeente wil in Tielrode voor meer groen zorgen, in samenspraak met de inwoners

TEMSE/TIELRODE – Lokaal Bestuur Temse ontving subsidies van de provincie Oost-Vlaanderen voor het project ‘versterken van het groenweefsel in Tielrode met het oog op ontmoeting en groenbeleving’. Meer info over het project wordt bekend gemaakt op een info-avond op 24 januari.

“We ontvangen een cofinanciering van 49 725 euro. De totale kosten voor het project bedragen 76 500 euro. Deze subsidies zullen tussen juni 2022 en december 2024 voor meer groen in Tielrode zorgen”, stelt schepen van Groen Debby Vermeiren (CD&V).

Wat houdt dit project in?

Deze acties staan op de planning:

  • ontharding en vergroening van parkings
  • meer groen op de begraafplaats en andere percelen
  • aanleg van speel-, beweeg- en ontmoetingsplekken
  • flora- en faunavriendelijke ingrepen waaronder herstel van hoekputten en poelen
  • hangen van nestkasten
  • aankoop van bijenvriendelijke zaden
  • aanplanten van bomen

“We hechten bij dit project veel belang aan de inbreng van de plaatselijke scholen, verenigingen en inwoners in het algemeen”, aldus de schepen. “Zo gaan we langs op de scholen, organiseren we een buurtoverleg en richten we een kerngroep op met geïnteresseerde inwoners. Voor dit project doen we ook een beroep op de kennis en expertise van partners zoals Regionale Landschappen Schelde Durme, de provincie als beheerder van de Roomacker en het Agentschap voor Natuur en Bos.”

Kom meer te weten over het project tijdens de infoavond

Benieuwd naar meer info over dit project? Kom dan naar infoavond op dinsdag 24 januari om 19.30 u. in zaal De Arcke op de 5de verdieping van AC De Zaat. Schrijf vooraf in via groen@temse.be of 03 710 12 36.

Eerder werden ook de parkeerplaatsen in de Eupenlaan onthard

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *