Vernieuwd kruispunt moet nog extra afwerking krijgen met ondermeer reflectoren en wegmarkering

Groenbeplanting moet wadi’s extra onder de aandacht brengen

TEMSE – Afgelopen zaterdag kwam op het vernieuwde kruispunt van de Sint-Jorisstraat en de Fonteinstraat een wagen terecht in één van de wadi’s, dat is een bufferbekken voor hemelwater. Volgens Lieve Truyman (N-VA), schepen van Mobiliteit en Openbare Werken is het kruispunt al voorlopig opgeleverd en dus nog niet volledig afgewerkt.

“De persoon die met het voertuig in de wadi is beland, heeft hiervan geen melding gemaakt bij de politie”
Schepen Lieve Truyman

Zaterdag kwam een wagen terecht in één van de wadi’s ter hoogte van de Fonteinstraat ((C) Facebook)

Vorig jaar werd het kruispunt van de Sint-Jorisstraat-Parklaan en Fonteinstraat volledig heraangelegd. In samenwerking met Aquafin werden ook enkel wadi’s aangelegd. Dit zijn groene zones die dienst doen als bufferings- en infiltratievoorziening van hemelwater.

Voorlopige oplevering

Afgelopen zaterdag kwam een wagen terecht in één van die wadi’s. Volgens Lieve Truyman schepen van Mobiliteit en Openbare Werken moet het kruispunt nog verder afgewerkt worden met ondermeer reflectoren.

“Begin december vonden de asfalteringswerken plaats op het kruispunt, waarna de voorlopige oplevering plaatsvond”, stelt Truyman. “Bij zo’n voorlopige oplevering wordt er opgelijst wat goed is, wat aangepast dient te worden en wat toegevoegd moet worden, als ook wie wat gaat doen.”

“Zo moeten er nog glasbolreflectoren geplaatst worden”, vertelt de schepen. “Ook reflecterende wegmarkering om de zijkant van de rijbaan aan te duiden, alsook een stippenlijn om de rijweg van de Sint-Jorisstraat in twee rijbanen te verdelen.”

“Daarnaast ook verdere aanplanting van lage grassen en struiken en verlichting aan het bas-reliëf van Sint-Joris. Sowieso zijn de reflectoren aan de rand van de rijbaan in december reeds aangebracht door onze technische dienst.”

Vergroening met lage grassen

“De werken voor de markeringen kunnen pas uitgevoerd worden na de winter. Dit gezien de temperaturen en het gure weer in deze periode mag en kan er tussen november tot eind februari geen wegmarkering aangebracht worden”, klinkt het.

“Ook is de bestelling reeds geplaatst voor de verdere vergroening met lage grassen en struiken. Momenteel wachten wij nog op de levering, de aanplanting is voorzien in februari. Deze zullen de wadi’s ook nog meer onder de aandacht brengen.”

“Wat betreft de verlichting is dit ook reeds doorgesproken met Fluvius.”

“De persoon die met het voertuig in de wadi is beland, heeft hiervan geen melding gemaakt bij de politie, we hebben dus het raden naar de juiste aanleiding van het ongeval”, besluit Lieve Truyman.

Naast wegmarkeringen aan de zijkant van de rijbaan worden er binnenkort ook nog
lage grassen aangeplant rond de wadi’s (foto: (C) Franky Polfliet)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *