Nieuwjaarsontbijt Open VLD Temse met eregast Georges-Louis Bouchez (MR)

TEMSE – Na drie jaar kunnen ook de politieke fracties uit Temse opnieuw een nieuwjaarsevent organiseren. De komende weken gaan wij overal de sfeer opsnuiven.

Zondag 15 januari knoopte Open VLD, na drie jaar onderbreking wegens corona, traditiegetrouw opnieuw aan met het nieuwjaarsontbijt. Dit had plaats in de Emiel Naudtszaal te Elversele.

Voorzitter van de liberalen in Temse Wim Riské deed het welkomstwoord. Hij werd in september vorig jaar opnieuw verkozen tot voorzitter van de partij en dit tot de volgende gemeenteraadsverkiezingen die er aankomen in 2024.

“Die verkiezingen worden voor alle partijen een uitdaging omdat de mensen niet meer verplicht zullen zijn om te gaan stemmen”, stelt Riské. “Daarom doe ik een oproep om toch naar het stemhokje te trekken en jullie steun te betuigen.”

“Met meer dan 120 ingeschreven deelnemers was dit opnieuw een succesvolle editie”, vertelt fractieleider in de gemeenteraad Bart Van Geyt. “Alle gasten konden genieten van talrijke lekkernijen en werden verwelkomd door de mandatarissen en andere bestuursleden.”

Bijzondere gastspreker

“Naar goeie gewoonte kwam er tijdens ons ontbijt een gastspreker met nationale bekendheid”, klinkt het. “Waar in het verleden telkens Vlaamse liberalen te gast waren, was nu niemand minder dan de voorzitter van de Waalse zusterpartij MR, Georges-Louis Bouchez, te gast.”

“Hij nam uitgebreid te tijd om de verschillende liberale standpunten uit te leggen en diverse vragen van het publiek te beantwoorden.
Het was een bijzondere én unieke ontmoeting op Vlaamse bodem”, stelt Bart Van Geyt.

Als afsluiter had men nog een nieuwtje. Op 1 juli zullen huidig schepen van Sociale Zaken Patrick Vermeulen en Bart Van Geyt letterlijk van stoel wisselen.

“We zijn de laatste partij in de gemeenteraad die dit doet”, aldus Van Geyt. “Het geeft nogmaals blijk van onze standvastigheid en betrouwbaarheid in de huidige coalitie.”

Meer foto’s, klik hier

Gastspreker Georges-Louis Bouchez met Open VLD-voorzitter Wim Riské, ,schepenen Patrick Vermeulen en Wim Van Rossen, gemeenteraadsleden Heidi Bauer en Bart Van Geyt en Herman De Croo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *