Wauters verhuist bakkerij in 2023 van Pastoor Boelstraat naar Elversele

TEMSE/ELVERSELE – De ene na de andere bakkerij uit het Waasland verdwijnt, maar Maxim (34) en zus Gaëtane (31) Wauters investeren vanaf 2023 in de uitbreiding van Bakkerij Wauters. Bovenop de bestaande winkelpunten, nemen ze Bakkerij De Rycke over aan de Pontweg in Elversele. De productiecapaciteit verdubbelt hierdoor naar 5000 broden per dag.

Maxim Wauters, vierde generatie bakker, nam in 2013 Bakkerij Wauters, een gevestigde waarde in Sint-Niklaas, Hamme en Temse en gekend voor zijn uitmuntende patisserie, over van zijn ouders. Een decennium later breidt het bedrijf uit. In januari 2023 verhuist de volledige productie samen met 20 werknemers van Temse naar Elversele. Zaakvoerder Maxim Wauters doet de overname niet alleen, zus Gaëtane investeert mee. Ook mama en papa kan je achter de schermen nog steeds terugvinden.

“Ons brood en patisserie wordt al jaren bereid in onze bakkerij in Temse, maar de productie unit ​ is ondertussen verouderd. Dankzij de overname verdubbelen we onze capaciteit en is er ook voor de toekomst nog voldoende groeimarge. Alle productiewerknemers van Bakkerij De Rycke krijgen de kans om aan te blijven. In totaal zal er een ploeg van 25 mensen werken in Elversele. We zullen 365 op 365 dagen broden bakken.”, vertelt Maxim Wauters.

Met de overname nemen we afscheid van zes bakkersgeneraties De Rycke. Maar de bakkerij is bij de nieuwe zaakvoerders in goede handen. Johan De Rycke is blij met de overname door Maxim en Gaëtane: “Mijn kinderen hebben geen interesse om de bakkerij over te nemen, maar de familie Wauters is een waardige vervanger. Het is een geruststelling dat onze klanten – we leveren aan lokale supermarkten en restaurants – ook in de toekomst kunnen rekenen op dezelfde kwalitatieve producten.”

Op de sociale media was er onlangs heel wat kritiek door inwoners van Elversele omdat het lokale winkelpunt van de bakkerij de deuren zou sluiten.

Johan De Rijcke, Maxim Wauters en Gaëtane Wauters

2 gedachtes over “Wauters verhuist bakkerij in 2023 van Pastoor Boelstraat naar Elversele”

  1. Gefeliciteerd Geatane en Maxim alsook Ronny en Mariann.
    Ik wens jullie veel geluk en veel succes
    Frank paella warme knuffel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *