politiepatrouilles controleren vuurwerkverbod tijdens overgang oud naar nieuw

TEMSE – Net als vorig jaar mag men in Temse geen vuurwerk afsteken tijdens deze eindejaarsperiode. Voor de veiligheid en het dierenwelzijn geeft het Lokaal Bestuur Temse géén toelating om vuurwerk af te steken. Er zullen ook controles zijn tijdens de patrouilles.

De gemeente Temse voerde drie jaar geleden net als in de omliggende gemeenten een vuurwerkverbod in tijdens de oudejaarsnacht. De jaren daarvoor was vuurwerk tijdens de oudejaarsnacht wel nog toegestaan tussen middernacht en 1 uur. Een verbod voor wensballonnen was al langer van kracht. Burgemeester Hugo Maes (CD&V) ziet geen reden om het reglement te versoepelen en wel toelating te geven voor geluidsarm vuurwerk.

“We hebben de beslissing destijds genomen omwille van de overlast voor mens en dier”, klinkt het. “Het gebruik van geluidsarm vuurwerk zou moeilijk te controleren zijn.”

Tijdens de overgang van oud naar nieuw zullen er extra controles zijn door de politiezone. “Die extra controles worden opgenomen in bijkomende patrouilles”, aldus commissaris Katty De Bruyn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *