Sint bezoekt enkele scholen

TEMSE – Sinterklaas heeft deze week een erg druk werkschema. Zo bracht hij ook een aantal scholen in de regio een bezoekje. Wij gingen langs bij de Sint-Amelbergaschool, GVB Tielrode en de eerste kleuterklasjes van BS De Vierklaver.

Sint-Amelberga

Donderdagmorgen was basisschool Sint-Amelberga (SAS) aan de beurt. De Sint en zijn Pieten kwamen met een bakfiets. “Om mijn paard ‘Slecht Weer Vandaag’ een beetje rust te gunnen voor het drukke weekend dat voor de deur staat”, zo vertelde de Heilige Man.

Alle leerlingen vormden op de speelplaats een erehaag om de Sint te verwelkomen. Daarna bracht hij samen met zijn Pieten een bezoekje aan de peuterklas. Nadien konden de kleuterklasjes zingen en dansen voor de Heilige Man en kregen de kinderen, net zoals de peuters, speelgoed om te gebruiken in de klas. Na de middag kwamen de lagere schoolkinderen aan de beurt.

GVB Tielrode

Vrijdagmorgen kwam Sinterklaas aangemeerd in Tielrode. Van aan de andere kant van de Durme werd hij door de veerman de rivier overgezet. Hij kreeg een warme ontvangst door de schooldirectrice en alle leerlingen. Daarna gingen het stoetsgewijs richting school waar de Sint verwelkomd werd in de feestzaal van de school.

BS De Vierklaver

Van in Tielrode ging het daarna richting BS De Vierklaver. Daar waren de kinderen van de eerste kleuterklasjes door het dolle heen door het bezoek van Sinterklaas. Nadat de kinderen gedanst en gezongen hadden kregen ook zij heel wat leuk speelgoed van de Sint en zijn Pieten. Ook de andere klassen mochten daarna de Heilige Man verwelkomen.

Meer foto’s SAS, klik hier
Meer foto’s, GVB Tielrode, klik hier
Meer foto’s BS De Vierklaver, klik hier
Filmpjes volgen….

Om zijn paard te sparen kwam de Sint naar SAS met een bakfiets
In Tielrode kwam hij met de overzetboot
Ook in de Vierklaver waren de kinderen van de eerste kleuterklasjes door het dolle heen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *