Op 19 december worden aansluitingen met de N16 afgesloten.

AWV werkt kruispunt Hoogkamerstraat verder af

TEMSE – De komende weken werkt Agentschap Wegen & Verkeer (AWV) het kruispunt Hoogkamerstraat/N16 verder af. Er komt een definitieve lichteninstallatie en aangepaste regeling.

Zoals eerder bekend worden ook de aansluitingen van de Laagstraat en de Boerenboomstraat afgesloten van de N16. Hier kwam de voorbije maanden heel wat protest tegen van gemeentebestuur en bewoners maar AWV zet zijn plannen toch door.

De werken aan de brug Hoogkamerstraat zijn al even klaar. Het kruispunt werkte wel nog met een voorlopige lichteninstallatie in afwachting van de levering van de definitieve portieken en installaties. Deze zullen nu geplaatst worden in de week van 5 december. In de week van 14 december zal ook een licht aangepaste lichtenregeling geladen worden. Vanaf dan is het kruispunt helemaal afgewerkt en kunnen de Laagstraat en de Secretaris-Generaal Boereboomstraat zoals voorzien afgesloten worden voor een proefperiode.

Hinder tijdens aanpassingen

“De plaatsing van de nieuwe portieken en palen van de verkeerslichten zal de aannemer ’s nachts uitvoeren om zo weinig mogelijk hinder te veroorzaken voor het verkeer”, aldus Roland Van Gasse, voorzitter van TTS Ondernemersclub. “Hiervoor worden drie nachten tijdens de week van 5 december (van 22u tot 5u) voorzien. Tijdens die nachten zullen de verkeerslichten buiten dienst zijn en zal er sterke hinder zijn op het kruispunt. Verkeer op de N16 blijft mogelijk. Linksafbewegingen vanaf de N16 naar de Hoogkamerstraat zijn tijdelijk niet mogelijk. Het dwarsen van het verkeer vanuit en naar de Hoogkamerstraat is ook niet mogelijk. De bypasses zullen wel open blijven.”

Het verkeer rijdt als volgt:

Wie vanuit TTS of Bornem naar Temse-centrum wil rijden moet eerst richting complex Sint-Niklaas en daar keren.

Wie vanuit Temse-centrum of Sint-Niklaas naar TTS wil rijden moet via kruispunt Doornstraat en daar keren.

Eens de nieuwe portieken en palen geplaatst zijn zullen ook verhardingen en bermen rond deze installaties afgewerkt worden.

Op 14 december in de voormiddag zal de nieuwe lichtenregeling in dienst genomen worden. Dan zal de politie tijdelijk het verkeer op het kruispunt regelen.

19 december: afsluiting zijstraten N16

Vanaf 19 december wordt de Laagstraat afgesloten van de N16 voor een proefperiode van zes maanden

Na het in dienst nemen van de nieuwe lichteninstallatie zijn voor AWV alle voorwaarden vervuld voor het afsluiten van de aansluitingen van de Laagstraat en de Secretaris-Generaal Boereboomstraat op de Gewestweg (N16).

“Deze ingreep die de veiligheid voor de fietsers moet verbeteren en het verkeer op de gewestweg veilig en vlotter moet laten verlopen, zal voorzien worden op maandag 19 december”, stelt AWV. “De Laagstraat zal afgesloten worden met paaltjes die overrijdbaar zijn voor de hulpdiensten. De Secretaris-Generaal Boereboomstraat wordt afgesloten met betonnen blokken. AWV zal de impact van deze afsluitingen monitoren gedurende minimum 6 maanden zodat de effectiviteit van de maatregel kan geëvalueerd worden en er eventueel bijsturingen gedaan kunnen worden.

“Via de gemeentediensten hebben we gevraagd om het tekstbord dat geplaatst is door AWV bij het einde Laarstraat/begin van de Laagstraat te verplaatsen naar de hoek Haverheidelaan”, klinkt het bij Gasse. “Nu wekt het de indruk dat de hele Laagstraat niet bereikbaar is.”

Foto: archief Editietemse.be

4 gedachtes over “Op 19 december worden aansluitingen met de N16 afgesloten.”

 1. Dan moeten wij volledig omrijden langs de velle om naar tts zone te geraken ?????
  Want de zijstraat van de doornstraat is ook al afgesloten ,
  Fietsers krijgen meer rechten ???🙈🙈🙈

 2. alles wat ik zie is een massale geld verspilling, het gevaar voor fietsers is me 50% vergroot, de juiste bewegwijzering is een ramp, het volproppen van een industriepark met auto’s dat daar niet is voor ontworpen is rondweg belachelijk, als dit is gedaan in naam van de verkeersveiligheid dan wordt het tijd dat de personen die dit uitdenken eens uit hun glazen toren komen en de fiets nemen en gaan fietsen, voorbeeld over de lichten richting Sint-Niklaas heb je een benzine station, een straat waar regelmatig zwaar verkeer in rijd en een bande zaak als ook de toegang tot de achterkant van het industrie park, al dat verkeer kruist het fietspad waar de fietsers in beide richtingen overkomen, in plaats van de auto’s had je beter de fietsers door het industrie park gestuurd veel veiliger als de juiste verkeersborden worden aangebracht en dat er controle wordt uitgevoerd

 3. “Een streefbeeldstudie van het Vlaams Gewest over de Rijksweg N16 laat er geen twijfel over bestaan. De verbindingsweg tussen Willebroek en Sint-Niklaas wordt vroeg of laat een snelweg.”

  Het afsluiten van deze zijwegen is 1 van de nodige stappen hiertoe, uiteraard.
  To be continued.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *