Tot eind januari extra politiecontroles met ‘Project Fietsverlichting’

TEMSE/KRUIBEKE – Vanaf deze week tot eind januari 2022 start de politiezone Kruibeke-Temse met extra controles op de fietsverlichting.

“We stellen vast dat toch nog veel fietsers, zonder of met slecht werkende verlichting, fietsen op de weg. Zo brengen ze zichzelf en anderen in gevaar”, stelt commissaris Katty De Bruyn. “We willen ook een oproep doen aan de ouders van schoolgaande jeugd om ervoor te zorgen dat hun kinderen veilig op de fiets naar school gaan. Goede verlichting vergroot de veiligheid van fietsers. Zeker met regenachtig weer vermindert het zicht van automobilisten. Zorg daarom voor goede reflectiematerialen en voor goed werkende verlichting.”

Er zullen voor de schoolgaande jeugd specifieke controles gehouden worden zowel in de omgeving van de scholen ( in Temse en Kruibeke) als op de verbindingswegen. De overtreder (12 – 16 jarige) zullen een jongeren PV ontvangen. Dit houdt in dat men een verkeersles zal moeten komen volgen. Meerderjarigen krijgen een onmiddellijk inning.

Tot eind januari extra controle op fietsverlchting

Een gedachte over “Tot eind januari extra politiecontroles met ‘Project Fietsverlichting’”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *