Veel blije kinderen na speelgoedactie van Tesamen

TEMSE – De vijfde speelgoedinzameling van partij Tesamen was weer een groot succes. Met het initiatief wil men de Sint een handje toesteken om ook kansarme kinderen gelukkig te maken.

Jaarlijks worden via de armoedevereniging Welzijnschakels en via persoonlijke kanalen ouders uitgenodigd om te kiezen uit het ingezamelde speelgoed dat uitgestald werd per leeftijdscategorie. Per kind mochten ouders een pakketje van een vijftal stukken samenstellen. Van de grote stukken mocht men één per gezin uitkiezen.

Prettig Sinterklaasfeest

Er werden ook heel wat knuffels uitgedeeld

“We zien dat de armoede in Temse en elders toenemen en willen niet zomaar toekijken”, stelt Brigitte Caura van Tesamen. “De gestegen levensduurte en de fors hoge energiekosten maken dat er in veel gezinnen met jonge kinderen geen of weinig budget is om cadeautjes te kopen voor de komende feestdagen. Wij vinden dat elk kind heeft recht heeft op een prettig Sinterklaasfeest en maakten dit ook dit jaar weer mogelijk met onze inzameling.”

“We konden zowat 120 kinderen blij maken”, klinkt het. “Maar dat aantal zal komende week nog wat oplopen omdat sommige ouders die dag niet langs konden komen of het vergeten waren.”

Meer foto’s, klik hier

Tesamen wil ook kansarme kinderen een leuk Sinterklaasfeest laten beleven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *