Uitvaart van eredeken Julien Schreyen

Lichaam nu vrijgegeven, nadat het was afgestaan aan de wetenschap

TEMSE – In de O.L.V.-kerk vond zaterdag 26 november de uitvaart plaats van erdedeken Julien Schreyen. Na zijn overlijden op 5 augustus 2021 schonk hij zijn lichaam aan de wetenschap. Het lichaam was nu vrijgegeven en werd zaterdag begraven. Zo’n 75 aanwezigen woonden de uitvaartliturgie bij.

E.H. Julien Schreyen, eredeken van het vroegere dekenaat Temse, is op 5 augustus 2021 in het A.Z. Jan Palfijn in Gent overleden.

Hij werd geboren in Oosterzele op 13 februari 1944 en samen met zijn broer Willy (dominicaan, + 2018) priester gewijd op 6 juli 1968 in Oosterzele. Aan de KU Leuven behaalde hij in 1971 het licentiaatsdiploma pastoraaltheologie. Hij was onderpastoor in Gentbrugge Sint-Eligius en werd professor en geestelijk directeur van het Grootseminarie in Gent.

Pastoor-moderator

Hij gaf ook les aan het Technisch Instituut Sint-Antonius in Gent. Op 3 januari 1978 werd hij aangesteld als proost van de Sociale Werken (Christelijke Arbeidersbeweging – ACW) van het arrondisement Sint-Niklaas.

Op 30 juni 1986 werd hij benoemd tot pastoor-deken van Temse. Hij werd pastoor van Temse, O.-L.-Vrouw, Steendorp – Sint-Jan Evangelist, Temse Hollebeek, Christus Koning en Velle, Sint-Jozef. Bij de hervorming van de dekenaten werd hij op 1 september 2016 pastoor-moderator van de parochie Kruibeke/Temse.

Hij bekwam eervol ontslag en pensioen op 31 mei 2018.

Lichaam afgestaan

32 jaar lang was hij een vertrouwd gezicht voor de parochianen, tot hij in 2018 samen met zijn broer en hulppastoor Wim Schreyen met pensioen ging. Schreyen, ook ere-deken van Temse, gaf toen het stokje door aan pastoor Lambert Lwamba Musinde, maar ging wel nog jonge priesters begeleiden. Hij werd 77 jaar.

Julien Schreyen heeft zijn lichaam afgestaan voor de wetenschap aan het Vesalius Instituut van de KU Leuven. Daar wordt het lichaam gebruikt voor medisch en wetenschappelijk onderzoek en onderwijs.

Meer foto’s ? Klik hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *