21-jarige studente Anneleen wint Women in Business Prijs

TEMSE/SINT-NIKLAAS – In het stadhuis van Sint-Niklaas reikte Zonta Waasland voor de 14de keer de Jane M. Klausman Women in Business Prijs uit. Deze keer ging de prijs voor de eerste keer naar een Waaslandse. De 21-jarige studente Anneleen Huyghe uit Temse mocht de prijs in ontvangst nemen.

Zonta strijdt al jarenlang op internationaal, nationaal maar ook op lokaal niveau voor vrouwenrechten en gendergelijkheid. Om meer vrouwen aan te moedigen een opleiding en carrière in het bedrijfsleven na te streven werd de Jane M. Klausman (JMK) Women in Business Scholarship programma opgericht.

De doelstelling is om jonge vrouwen aan te moedigen bij het behalen van bachelor- en masterdiploma’s in bedrijfsbeheer en genderbarrières te doorbreken. Op die manier maken zij meer kans om deel uit te maken van wereldwijde internationale directieraden.

De Temsese Anneleen Huyghe mocht dit jaar de prijs in ontvangst nemen. De laureate ontving een cheque van 750 euro uit de handen van Gracy Saerens, voorzitster van Zonta Club Waasland.

“Anneleen blinkt uit in haar academische kwaliteiten maar ze is ook maatschappelijk betrokken”, zegt Gracy. “Ze was jarenlang actief lid van KLJ Temse-Velle en is ook actief in kinderboerderij Den Binnenhof in Sint-Niklaas. Kortom, Anneleen is een intelligente, onafhankelijke en gedreven jonge vrouw. Het is dus hoog tijd om haar zelf eens te laten uitblinken door haar deze welverdiende beurs toe te kennen”, klinkt het bij Zonta Waasland. “Met de prijs wil ik mijn kennis en ervaring verder laten groeien via een extra opleiding of doctoraat”, vertelt Anneleen.

Van links naar rechts: laureate Anneleen Huyghe, Regine Claeys en Gracy Saerens van Zonta

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *