Lokaal Bestuur huldigde de Sportkampioenen van de voorbij twee jaar

TEMSE – Vrijdag 18 november werden in theaterzaal Roxy de lokale Sportkampioenen van 2020 en 2021 gehuldigd.

Naast de provinciale en gewestelijke jeugdkampioenen, de interprovinciale, Vlaamse en nationale jeugdkampioenen werden ook de nationale kampioenen bij de volwassenen (seniors) van de voorbije twee jaren in de bloemetjes gezet.

  • Houssein Ben Alita (12) van Boxing Club Temse behaalde in 2021 de titel van Belgisch kampioen. Zijn ambitie is om het BeNeLux-kampioenschap in de wacht te slepen.
  • Benali Ayman van Boxing Club Temse werd ondanks en ervaren tegenstander van twee meter en 115 kg, Vlaams Kampioen ‘Engels Boksen’. bij de zwaargewichten.

  • Rallycrosser Davy Van den Branden werd in 2021 voor de negende keer Belgisch kampioen.Na enkele overwinningen behaalde hij met zijn Citrën D53 de titel in de Super 1600 klasse.

  • Naast de jeugdploegen behaalden ook de volwassenen van Rapid Hockeyclub een mooi resultaat. De damesploeg behaalde in de indoorcompetitie (2021/2022) de eerste plaats in de 2e Nationale.

Daarnaast was er tijdens de viering ook een Bekroningstrofee voor de voormalige gemeentelijke sportfunctionarissen Erik Vermeulen en Theo Van der Biest. Zij gingen de voorbije jaren met pensioen.

Sportclub Van het Jaar werd voetbalclub FC Herleving. Zij vierden dit jaar hun 60-jarig bestaan en spelen op zondagochtend in het liefhebbersvoetbalverbond Walivo. Twintig jaar geleden fuseerden zij met PW Hemelaer omdat hun sportterrein verdween. Momenteel spelen zij hun wedstrijden op het B-terrein in het sportcomplex Fernand Schuerman.

Meer foto’s, klik hier
foto’s (C) Sportdienst

FC Herleving werd Sportclub van het Jaar
Luc Verdikt kreeg de trofee voor Sportverdienste van burgemeester Hugo Maes.

De Trofee voor Sportverdienste ging naar Danny De Roeck en Luc Verdikt. Zij waren 35 jaar lang de drijven de kracht acht het zaalvoetvalverbond Temse Liga. Door familiale omstandigheden besloten ze dat het voorbije seizoen hun laatste was.

Sportman van het Jaar werd toppjudoka Karel Foubert (23). Hij vecht in de gewichtsklasse -90kg op internationaal niveau bij de Brugse club Olympia en zijn ambities zijn “Deelnemen aan de Olympische Spelen in Parijs in 2024”. Momenteel is Karel de vaste sparringpartner van de internationaal gelauwerde Matthias Casse. Karel kon niet aanwezig zijn op de viering omdat hij momenteel op trainingsstage is met TeamBelgium in Turkije. Daarom ontving zijn zus de trofee.

Karel Foubert liet de trofee in ontvangst nemen door zijn zus


De judoka behaalde de voorbije twee jaar al heel wat mooie ereplaatsen:

Belgisch kampioen (2021)
5e plaats European Open in Sarajevo (2021)
5e plaats European Cup in Dubrovnik (2021)
1e plaats European Cup in Sarajevo (2022)
3e plaats European Open in Roeminië (2022)

judoka’s Karel Foubert en Matthias Casse
(foto (C) Het Nieuwsblad)
De speciale prijzen gingen naar Fc Herleving, Karel Foubert, Luc Verdikt, Houssein Ben Alita en Benali Hayman

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *