De Sint meert weer aan in Temse

Kermisattracties mogen pas opstellen na de wekelijkse markt

TEMSE – De Sint komt komende zondag weer naar Temse. Hij meert samen met zijn Pieten aan met zijn boot op de Wilfordkaai om 13.30 uur. Alle brave kinderen en hun (groot)ouders zijn welkom om de Heilige man te begroeten op de kaai en hem te vergezellen naar het gemeentehuis. Net zoals vorig jaar moeten de marktkramers niet verhuizen voor het kermisweekend.

Op de Markt worden vanop de pui door de Sint en zijn helpers 250 voetballen uitgegooid. Op het marktplein staan ook kermiskramen.

Kleine kapoenen mogen in de feestzaal op de foto met de Sint. Kinderen worden ook uitgenodigd om een ingekleurde tekening mee te brengen. Die werden vooraf op de scholen verdeeld. De Sint zorgt voor een beloning en de mooiste kleurtekeningen worden uitgehangen in de Bibliotheek.

(Archief 2021)

Sinterklaasliedjes

In de voormiddag, vanaf 10.30 uur, kan men alvast Sinterklaasliedjes komen oefenen in de Theaterzaal Roxy, samen met Jan De Smet van De Nieuwe Snaar. Zo is men goed voorbereid voor de komst van de heilige man in de namiddag. Tickets (7 tot 10 euro) voor dit luik zijn te bestellen op www.cultuurcentrumtemse.be.

Zet je schoentje klaar

Tot slot kan men ook een schoen-bouwplaat komen afhalen in de Bib. Kinderen krijgen de opdracht hun eigen schoentje in elkaar te kntuselen en dit ten laatste op 4 december terug te brengen. In de week van 5 december kan men dan komen kijken welke verrassing Sinterklaas in het schoentje heeft gelegd. Iedereen is ook welkom op woensdag 30 november om 14 uur om te komen luisteren naar een spannend Sinterklaasverhaal.

Op zaterdag en zondag is het kermis op de Markt. Op zaterdag van 15 tot 17 u. worden de felle lichten en luide muziek gedempt zodat ook gevoelige en/of autistische kinderen rustig kunnen genieten van de attracties.

Het schepencollege besliste ook dit jaar dat de meeste kermisatracties pas kunnen opstellen na afloop van de wekelijkse markt met oprijden vanaf 13 uur. Enkel de wagens van het lunapark en de bungee/trampoline mochten zich al vanaf donderdagmorgen op de Markt plaatsen.

Tot twee jaar geleden was heel wat ongenoegen bij de marktkramers omdat ze steeds moesten verhuizen voor een kermisweekend naar de Clement ‘D Hooghelaan. Dat is sinds vorig jaar niet meer het geval.

Ook dit jaar worden er vanop de pui van het gemeentehuis ballen uitgegooid
De wagen van het lunapark en de trampoline mochten zich op donderdag al op de Markt parkeren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *