Bouwpunt Van der Gucht wordt 13e locatie van BMB Bouwmaterialen

Lokale bouwspecialist in de Eurolaan (TTS) wordt overgenomen door internationale distributeur van bouwmaterialen

TEMSE – Historische overnamedeal in Temse. Het familiebedrijf Bouwpunt Van der Gucht, inclusief de 40 werknemers, wordt overgenemen door de internationale BME Group, één van Europa’s meest performante bedrijven in distributie van bouwmaterialen.

“Met de druk van stijgende materiaalprijzen en een groeiend tekort aan werkkrachten, is de overname een logische stap richting professionalisering, een hogere efficiëntie en een betere klantenservice”, vertelt Christophe Van der Gucht, mede-zaakvoerder van Bouwpunt Van der Gucht.”

Voor de klanten, de leveranciers én het personeel verandert er niets en blijven alle bestaande activiteiten doorlopen. Voor BMB Bouwmaterialen, de Belgische tak van de BME Group, is de overname een manier om haar netwerk te verdichten en haar aanwezigheid in Vlaanderen te versterken.

Christophe Van der Gucht

“We zijn zeer verheugd met deze overname”, zegt Jef Huet, directeur van BMB bouwmaterialen. “Van der Gucht is een heel mooi familiebedrijf met een zeer trouwe klantenkring en een sterk en ervaren team van 40 medewerkers. Het is een multi-specialist onder één dak. Naast de klassieke ruwbouwmaterialen zijn ze ook toonaangevend op vlak van dak, pleister, hout, tegels en geventileerde gevel met inbegrip van een maatwerkatelier. Naast de centrale geografische ligging is het in die zin een perfecte aanvulling voor BMB Bouwmaterialen.”

Ook bij Van der Gucht weerklinkt optimisme over de overname en toekomstige nieuwe manier van werken:

“De bouwsector staat voor enorme uitdagingen”, stelt Christophe Van der Gucht, mede-zaakvoerder van Bouwpunt Van der Gucht. “Ondermeer onder druk van de stijgende materiaalprijzen en het groeiend tekort aan werkkrachten is er een toenemende nood aan professionalisering, digitalisering en zelfs industrialisering. Dit moet finaal leiden tot een hogere efficiëntie en bij gevolg ook een beter klantenservice voor alle stakeholders, groot of klein.”

Kathy Van der Gucht

“Om in deze nieuwe context een rol van betekenis te hebben en blijvend meerwaarde te bieden als handelaar naar al onze klanten, zijn we van mening dat we mee moeten evolueren,” zegt Kathy Van der Gucht, mede-zaakvoerder van Bouwpunt Van der Gucht. “Samen met mijn broer zijn we er van overtuigd dat we meer kansen hebben om te groeien met onze vestiging binnen een grote geïntegreerde internationale groep als BME, want alleen ga je soms sneller, maar samen kom je verder!”

Meer info over BMB Bouwmaterialen via https://bmb-bouwmaterialen.be. Financiële details over de transactie worden niet bekendgemaakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *