Gemeentelijke Sportraad vierde 50 jarig bestaan

TEMSE – De gemeentelijke Sportraad in Temse bestaat 50 jaar en dat werd gevierd in de feestzaal van het gemeentehuis. Burgemeester Hugo Maes (CD&V), schepen van Sport Wim Van Rossen (Open VLD) en sportraadvoorzitter Bert Rooman kwamen aan het woord.

“Het sportbeleid in Temse is op gang gekomen in de jaren ‘60 dankzij de eerste schepen van sport in de geschiedenis van de gemeente, Fernand Schuerman. Tegenwoordig bekend van het gelijknamige sportcomplex in de Schoolstraat”, aldus burgemeester Hugo Maes (CD&V).

Meerwaarde voor de sport

Tijdens de voorbije 50 jaar kende de Sportraad acht voorzitters: Raoul De Ryck, Jozef De Caluwé, Carlos Van Hoeylandt, Jan De Maeyer, Piet Van Dycke, Bert Rooman, Bruno Verbeke en momenteel opnieuw Bert Rooman.

Er waren ook zeven schepenen van Sport: Fernand Schuerman, Siegfried Buytaert, Armand Felix, Marc Cordeel, Wim Van Rossen, Patrick Vermeulen, Debby Vermeiren en tegenwoordig opnieuw Wim Van Rossen.

“De conclusies van 50 jaar Sportraad zijn bijzonder positief”, aldus de burgemeester. “Er is evenwicht tussen het beleid en de adviesorganen. Vooral ook de wijzen mensen bij de leiding van de raad en de ledenverenigingen. Met een oprechte bekommernis voor de sport, de verenigingen, infrasructuur en de activiteiten. De Sportraad bood en biedt een meerwaarde voor de sport in Temse.”

Pioniers

“Het domein sport binnen het politiek bestel in de gemeente wordt altijd met positieve ogen bekeken”, aldus schepen Wim Van Rossen. “En wanneer een nieuwe ploeg aantreed is dat een domein is waar velen graag aanwezig zijn. Het is niet altijd gemakkelijk maar door samenwerking kan men veel bereiken. En die samenwerking is op drie grote poten gestoeld. Het beleid, de administratie van de Sportdienst en vooral de Sportraad die we hier graag in de bloemetjes zetten.”

“De Sportraad is één van de pijlers die wel eens vergeten worden. Het zijn vrijwilligers die, meestal belangeloos zich inzetten voor hun eigen club en sport in het algemeen in de gemeente. En samen met die drie pijlers kunnen we in Temse een mooi palmares voorleggen. We kunnen voor onze gemeente dan ook een enorm aanbod aan sport aanbieden. Voetbal en wielrennen eisen daarbij veel aandacht op maar daarnaast zijn wij een gemeente die een groot aantal sporten aanbiedt waarvoor wij in de regio pioniers geweest zijn.”

Vooraan vlnr.: schepen Patrick Vermeulen , Jozef De Caluwé, burgemeester Hugo Maes, huidig voorzitter sportraad Bert Rooman, schepen Wim Van Rossen en schepen Debby Vermeiren.
achteraan, leden van de Sportraad samen met voormalige en huidige sportfunctionarissen en medewerkers van de Sportdienst
vlnr.: Huidig sportraadvoorzitter Bert Rooman, voormalig vz Jozef De Caluwé, schepen van Sport Wim Van Rossen en voormalige schepenen van Sport Debby Vermeiren en Patrick Vermeulen
huidig sportfunctionaris Lotte Verheyen geflankeerd door voormalige sportfunctionarissen Luc Verhulst (l) en Theo Verbiest (r)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *