Volgend weekend lente-degustatie met tal van zomerwijntjes bij drankencentrale Hinderdael

Degustatieruimte is volledig verfraaid en kan ook gehuurd worden voor kleinschalige feestjes

TEMSE- Begin vorig jaar kreeg drankencentrale Hinderdael in de Akkerstraat nieuwe eigenaars. Nicolas Bolsens en Romy Vercauteren van wijnspeciaalzaak The Winebarn begonnen toen een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de drankenzaak.

De voorbije maanden werd er heel wat werk verricht om de degustatieruimte te vernieuwen en te verfraaien. Daar kan men nu ook terecht voor kleinschalige feestjes, recepties en vergaderingen. Toch wel een meerwaarde voor Temse-centrum.

Volgend weekend, van 6 tot 8 mei, organiseert Hinderdael voor de eerste keer een lente-degustatie met tal van lekker wijnjes aangepast aan het seizoen.

“We bieden tijdens de degustatie een 30 a 40 lekkere zomerwijntjes aan, zowel wit, rosé als rode wijnen die koel kunnen gedronken worden”, vertelt Nicolas. “En ook de goedkopere kwaliteitswijnen hebben we in ons assortiment.”

Kwaliteitswijn

“Want er zijn nog altijd nog heel wat potentiële klanten die denken dat de wijn die wij verkopen enkel in het duurdere segment zit. En dat is een spijtige zaak. Dat idee wil ik hier daarom ook de wereld uit helpen. Voor 4.80 euro per fles bieden wij al een kwaliteitswijn aan die wij zelf hebben uitgekozen. En dat zijn geen supermarktwijnen die met een vrachtwagen richting België komen en in ons land op flessen getrokken worden.”


Ook vroeger met de Winebarn gingen wij al op zoek naar betaalbare, lekkere wijntjes waar men geen hoofdpijn van krijgt”, klinkt het het bij Nicolas en Romy. “Wij zochten dan naar toffe wijndomeintjes, die maar een bepaald aantal hectoliters produceerden.”

De wijnproeverij gaat dus door in de degustatieruimte van drankencentrale Hinderdael, aan de Akkerstraat 68, die volledig vernieuwd werd. En ook kan gehuurd worden voor diverse feestjes, recepties en vergaderingen.

“In ons zaaltje kan men gemakkelijk met 30 personen comfortabel zittend genieten”, vertelt de zaakvoerder. “Voor een staande receptie bijvoorbeeld kan er uiteraard meer volk binnen.”

Mogelijkheden zijn onuitputtelijk

“De huurprijs voor de feestruimte is 150 euro waarbij dan enkel de drank verplicht bij ons te nemen is.”

“Men is dan ook vrij van kok zodat men zelf kan kiezen wat er gegeten wordt. Dat kan uitgebreid zijn met een volledig menu door externe catering maar men kan evengoed kiezen voor tapas, een foodtruck of een frietmobiel.”

“Men kan ook gebruik maken van onze eigen cateraar en dan huurt men het zaaltje voor de helft van de prijs, voor 75 euro”, klinkt het.

“We werken samen met Concepts Catering uit Temse. Het is ook wel belangrijk dat we kansen geven aan handelaars uit de eigen gemeente. De mogelijkheden met onze kok zijn trouwens onuitputtelijk. Hij heeft zelf een foodtruck maar hij kan ook een volledig menu samen stellen.”

“Daarnaast kunnen de kinderen als het mooi weer is hier buiten spelen en kan men op ons terrein bijvoorbeeld een springkasteel laten plaatsen. Doordat onze site is afgesloten is er geen gevaar dat peuters of kleuters de straat op gaan, maar ze kunnen hier wel vrij rondlopen. Als het minder mooi weer is kunnen de kinderen ook terecht op de eerste verdieping van ons zaaltje. Daar staat ondermeer een biljarttafel.”

Meer info: Klik hier

“Onze degustatieruimte werd volledig verfraaid en biedt tal van mogelijkheden voor kleinschalige feestjes”, vertellen Romy Vercauteren en Nicolas Bolsens

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *