Ook verenigingen en sportclubs pikten graantje mee van succes Festivel

TEMSE – Het vijfdaagse festival Festivel afgelopen weekend was een grandioos succes. De organisatie maakte gebruik van de inzet van vrijwilligers van lokale verenigingen die op die manier de clubkas konden spijzen.

“het is ook één van de vele goede doelen die we steunen dat we lokale verenigingen de kans geven om te komen helpen en zo een centje te verdienen voor hun clubkas”, stelt organisator Philippe Van Robaeys. “Die hebben het de voorbije coronaperiode ook moeilijk gehad. Daarom hebben er heel wat jeugd – en sportverenigingen en vice versa zich ingezet tijdens onze vijfdaagse en die samenwerking is heel vlot verlopen.”

Moeilijke tijd

Ook carnavalsvereniging The Sharkys uit Tielrode was één van de verenigingen die maar al te graag vrijwilligers afvaardigde.

“We waren hier de volle vijf dagen aan het werk om een centje bij te verdienen voor onze kas”, vertelt voorzitter Eddy Vermeulen. “Zaterdag bijvoorbeeld waren we hier met meer dan 20 leden en verzorgden we drank en catering in de tent. Het was ook voor onze groep een moeilijke tijd. Door corona konden we bijvoorbeeld geen eetfestijn organiseren en kwam er dus ook geen geld in het bakje. Dankzij de samenwerking met de organisatie van Festivel konden we toch enigszins onze clubkas aanvullen.”

Ook de Sharky’s zetten zich in tijdens Festivel.
“We waren hier de volle vijf dagen aan het werk om een centje bij te verdienen voor onze kas”,
vertelt voorzitter Eddy Vermeulen (3de van links).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *