Festivel beleefde een topeditie

Festikids mooie afsluiter van vijfdaags festival:
Honderden kinderen willlen op de foto met Bumba en Camille
Bondscoach Rode Duivels Roberto Martinez verrassingsgast.

TEMSE – Voor de derde keer organiseerde bedrijfsleider Philippe Van Robaeys samen met een resem medewerkers en vrijwilligers Festivel in een tent in de Veldstraat. Het feestweekend groeide uit tot een topeditie.

“Donderdag beleefden we met Festispecials het meest hartverwarmende moment van Festivel”
Organisator Philippe Van Robaeys

“Festivel is een vzw waarmee we goede doelen willen steunen met de opbrengst van leuke events met en voor iedereen “, stelt Philippe Van Robaeys.

“De tijd van hun leven”

De voorbije vijf dagen stonden er zes events op het programma.

“Woensdag hadden we voor Festicomedy een uitverkochte tent. Alex Agnew bracht er zijn nieuwe show, wat heel goed was”, aldus Van Robaeys “Donderdag beleefden we met Festispecials het meest hartverwarmende moment van de vijfdaagse. Het was een gratis event voor mensen met een beperking waarbij alle kosten gedragen werden door de organisatie. Er waren duizend mannen, vrouwen en jongeren te gast die de tijd van hun leven beleefden ondermeer dankzij een optreden van Sam Gooris.”

“Donderdagavond was er een metal-avond met toppers uit de Belgische Metalscene. “Vrijdagavond was er traditioneel de ludieke Festiquiz met presentator Peter van de Veire. Ook dat was uitverkocht met 150 quizploegen.”

Bondscoach Roberto Martinez was zondag de verrassingsgast

“Zaterdag was er dan het echte festival waarbij we heel wat topdj’s te gast hadden. Zeven daarvan spelen jaarlijks ook op Tommorowland waarvan drie telkens op de mainstage. Ook die avond was uitverkocht.

Verloren kosten recupereren

Om af te sluiten was er op zondag Festikids.

“Daar hadden we Bumba te gast en was er een optreden van Camille, momenteel de superster voor de kids. Herman Verbruggen, Marcske uit FC De Kampioen was de presentator van dienst. En Roberto Martinez, de bondscoach van de Rode Duivels was aanwezig als verrassingsgast. Hij kwam met zijn gezin om deel te nemen aan de familienamiddag.”, stelt de organisator.

Vele honderden kinderen wilden op de foto met Bumba en zangeres Camille

In totaal vonden zowat 7000 geïntresseerden tijdens de vijfdaagse de weg naar Festivel. Het was ook de eerste keer dat het programma vijf dagen omvatte.

“Het is niet de bedoeling dat het aantal dagen zal blijven groeien”, stelt de organisatie. De enige reden dat we meerdere events op meerdere dagen deden was omdat we in 2020 door Covid het festival moesten annuleren.”

“En daardoor hadden we heel wat verloren kosten. En om die te recupereren moesten we er voor zorgen dat we meer activiteiten hadden. Het is niet de bedoeling om van Festivel een gigantisch groot event te maken. Het is voor ons als vrijwilligers al zeker groot genoeg.”

Lees meer: “Feesten en fuiven a volonté tijdens Festivel ‘The Party'”
Lees meer: “Meer dan duizend mensen vieren feest tijdens Festispecials”

Meer foto’s Festikids, klik hier

Camille, winnares van de Masked Singer, zorgde zondag voor vuurwerk
Roberto Martinez, bondcoach van de Rode Duivels, kwam met zijn gezin genieten van de familienamiddag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *