Is het einde van het Luc De Ryck-tijdperk nakend ?

TEMSE – De geruchten dat burgemeester Luc De Ryck (CD&V) zijn ambt binnenkort gaat overdragen aan zijn opvolger klinken steeds luider. Zelf hult hij zich voorlopig in stilzwijgen.

Luc De Ryck wordt in november 73 jaar en is dit jaar 29 jaar burgemeester. Van 1983 tot 1992 was hij schepen in de gemeente. In 1993 werd hij de opvolger van toenmalig burgemeester Désiré Van Riet.

Aan het begin van de lopende legislatuur werd gezegd dat hij de zes jaren niet ging volmaken. Nu lijkt het erop dat hij binnenkort de fakkel dan toch aan zijn opvolger gaat doorgeven. Die opvolger wordt partijgenoot Hugo Maes, die als enige van de partij deel uitmaakt van het schepencollege.

Onze redactie vernam van ‘twee los van elkaar staande bronnen’ dat de burgemeester enerzijds “in de maand mei” en anderzijds “in de loop van de zomer” stopt als burgemeester. Eerder waren er al geruchten dat hij eind dit jaar de sjerp aan de kapstok zou hangen.

Zelf hult Luc De Ryck zich voorlopig in stilzwijgen.
“Wie leeft, zal zien” was zijn reactie op onze vraag naar meer info.
“Tot mijn 75ste burgemeester blijven vind ik te oud. Ik weet wel nog niet wanneer ik precies ga stoppen”, vertelde hij in 2018 aan Het Nieuwsblad.

Wellicht is het einde van het Luc De Ryck-tijdperk dus niet meer zo veraf.
Wordt vervolgd…

Een gedachte over “Is het einde van het Luc De Ryck-tijdperk nakend ?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *