Vriendenkring Jeugdclub ’t Broebelke pakt weer uit met ouderwetse Broebelfuif

Opbrengst van de ‘T-dansant’ komt ten goede aan Oekraïne

TEMSE – Nu we maandag naar code deel gaan met de coronamaatregelen beginnen ook in Temse de initiatieven voor events en evenementen opnieuw op te borrelen. Zo is er goed nieuws voor de Temsese jeugd uit de jaren ’70. De Broebelfuif is back !!!

Jeugdclub Broebelke kleurde van 1969 tot 1978 het leven van honderden jongeren in Temse: met cultuur in het algemeen, muziek, dans, algemene ontwikkeling, beeldende kunst, vorming, ontspanning, uitstappen, reizen, sociale inzet en zoveel meer.

In 2016 werd de historiek van de Jeugclub gepubliceerd in het jaarboek van het Gemeentemuseum. Meteen werd toen ook voor de eerste keer een soort rëuniefuif georganiseerd. Nu is de Broebelfuif helemaal terug.

Oer-ouderwetse T-Dansant

“Nadat we twee jaar geen Broebelfuif konden organiseren, met dank aan corona, hebben we met onze vriendenkring van Jeugdclub ’t Broebelke besloten om op zaterdag 11 juni 2022 onze beste dansschoenen nog eens aan te trekken”, verklapt Rudy Bredael. “Waar er bij de vorige edities vooraf ook een eetfestijn was willen we ditmaal enkel een oer-ouderwetse T-Dansant organiseren. Dit blijkbaar op vraag van vele mensen.”

Opbrengst voor Oekraïne

“We weten dat dit organiseren op dit moment, met de oorlog in Oekraïne, voor ons die gans hun leven vrede gekend hebben, dank zij onze vorige generaties, niet evident is”; stelt Bredael. “Maar we hopen op een gezellige manier een beetje hoop te kunnen brengen aan mensen die het nu veel moeilijker hebben. Laat ons de hoop niet opgeven en laat ons een zonnestraal geven voor Oekraïne. Daarom hebben we ook besloten om de opbrengst van de fuif te schenken aan het consortium 12-12 ten voordele van Oekraïne.”

Net zoals de voorbije edities gaat de Broebelfuif door in JOC Den Artist. De fuif gaat zoals gewoonlijk door in het JOC Den Artist aan de Clement De Landsheerlaan. Dit dus op zaterdag 11 juni vanaf 20 uur. met de alom geprezen Swinging Broebelke’s Discotheek met dj Rudy.

De cover van het Jaarboek van het Gemeentemuseum, met de historiek van de Jeugdclub, was de cover van de historische Beatles-LP ‘Sergeant Pepper’s Lonely Hearts Club Band’, voor de gelegenheid herwerkt met in beeld allemaal bekende Broebelleden.
Op 11 juni kan er weer ‘gebroebeld‘ worden in JOC Den Artist

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *