Fietsverkeer tussen Concsiensestraat en Rik De Rycklaan richting Scheldebrug verboden ? UPDATE !!!

Fietsersbond hekelt foutieve verkeerssignalisatie op heraangelegd deel Wilfordkaai

TEMSE – De herinrichtingswerken op de Wilfordkaai tussen de Consciensestraat en de Rik De Rycklaan zijn afgewerkt. Ter hoogte van de afslag met de Rik De Rycklaan werd de rijweg verbreed. Fietsers mogen vanaf heden, ter hoogte van horecazaak Bar Coupé, wel niet meer richting Scheldebrug rijden. Dat moet blijken uit het verbodsbord dat geplaatst werd aan de rechterzijde van de rijbaan.

De verkeerssignalisatie en de wegmarkering op de Wilfordkaai ter hoogte van de horecazaak roept enkele vragen op bij de Fietsersbond,

“Tegen al de voorstellen van onze Fietsersbondafdeling in, is daar nu ‘fietsgeleiding’ aangebracht naast het zebrapad”, stelt Jozef van Breuseghem. “Bovendien staat er juist voorbij het stippellijntje van deze ‘fietsgeleiding’ een verbodsbord C11 dat de toegang verbiedt voor alle bestuurders van rijwielen, dus ook van fietsers.”

Een verbodsbord geldt wettelijk voor de hele openbare weg links van dat bord.

“De toegang verder in de richting van de Rik De Rycklaan is dus hoedanook wettelijk verboden voor bestuurders van rijwielen”, klinkt het bij Van Breuseghem. “Door de plaatsing van het verkeersbord mogen enkel bromfietsers en bestuurders van speed pedelecs verder rijden op de rijbaan. Waarom mogen fietsers daar niet meer verder langs deze toeristische uitgang van Temse. Bovendien mogen fietsers evenmin op het fietspad verder rijden in de richting van de Rik De Rycklaan. Dat fietspad, aan de linkerkant van de openbare weg, is immers niet gesignaleerd in de te volgen rijrichting van de fietsers met een verkeersbord.”

Ook in de andere richting is de herinrichting van de straat, voor fietsers, niet wat het moet zijn.

Ter hoogte van de kapperszaak komt het fietspad uit op….een parkeervak. Is het fietspad daar fout aangelegd of is men de parkeerplaats ‘vergeten‘ verwijderen ?

ondertussen kregen we een reactie van meerderheidspartij N-VA.

“Fietsers dienen aan de fietsoversteekplaats over te steken om zo op het dubbel richtingsfietspad te komen richting Steendorp. Deze werfzone is nog niet opgeleverd, er dient eerst nog een rondgang en controle te gebeuren.”

Door de plaatsing van het verbodsbord rechts mogen fietsers voortaan niet meer richting Rik De Rycklaan fietsen. Dit is nu wettelijk enkel toegelaten voor speed pedelecs en bromfietsen.
Fietsers mogen wettelijk ook niet op het fietspad links van de rijweg rijden omdat dit niet is aangeduid met een verkeersbord.
Het nieuwe fietspad komt ter hoogte van de kapperszaak uit op…
een parkeervak

Een gedachte over “Fietsverkeer tussen Concsiensestraat en Rik De Rycklaan richting Scheldebrug verboden ? UPDATE !!!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *