Extra veiligheidscamera’s aan gemeentelijke eigendommen

TEMSE – Aan de gebouwen van de Gemeentelijke Academie en Vaktekenschool en het Volwassenenonderwijs (CVO) in de Schoolstraat zijn enkele veiligheidscamera’s bijgeplaatst. Dit na vernielingen en calamiteiten op de betreffende locaties.

In 2019 keurde de gemeenteraad het camerareglement goed voor het cameraplan van de gemeentelijke eigendommen.

Nu zijn er ‘uit noodzaak’ zeven camera’s bijgeplaatst aan de gemeentelijke academie en het CVO die het sterke onveiligheidsgevoel, sinds de feiten, bij het personeel van de scholen moeten wegnemen.

“Het is bekend dat onze fractie een koele minnaar is van al die veiligheidscamera’s op vele plaatsen”, stelde Bert Bauwelinck (Tesamen) tijdens de gemeenteraad. “Camera’s voor snelheidsovertredingen op bijvoorbeeld de gewestwegen zoals de N16 is voor ons wel oké. Maar we stellen ons wel vragen met deze uitbreiding aan de Academie en het CVO. De smaragd van camera’s van het station tot de Schoolstraat wordt steeds meer uitgebreid. Er wordt hiervoor verwezen naar een inbraakpoging. Wij zijn daar niet wild van. Voor ons moet er meer geïnvesteerd worden in sociale controle en niet zozeer door de problemen op te lossen met extra camera’s.”

“We zijn ook geen koele minnaars van camera’s maar het is een onvermijdelijke noodoplossing die niet enkel in Temse maar in tal van gemeenten en steden wordt gehanteerd”, antwoordde burgemeeste Luc De Ryck (CD&V).

Naast de camera’s aan het Natuurhuis in Steendorp, de Groenloods in de Frankrijkstraat en het AC De Zaat hangen er nu dus ook extra camera’s aan de Gemeentelijke Academie en het CVO in de Schoolstraat.

Dit cameraplan heeft trouwens niks te maken met de uitrol van het cameranetwerk dat momenteel loopt in de centrumstraten.

Aan de Gemeentelijke Academie en het CVO werden extra camera’s geplaatst na enkele vernielingen en calamiteiten

Een gedachte over “Extra veiligheidscamera’s aan gemeentelijke eigendommen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *