Actiegroep houdt ludiek protest en zet schoentjes om problemen sociale huurders aan te kaarten

TEMSE – Een tiental mensen, waaronder vooral Vlaams Belang-leden, hebben aan sociale huisvestingsmaatschappij WoonAnker Waas schoentjes met klachtenbrieven overhandigd. De delegatie had onder meer kritiek op hoe de woningrenovaties verlopen.

Een tiental mensen daagde zondag om 14 uur op aan het gebouw van WoonAnker Waas in Temse. Hoewel organisator Christiaan Verschueren (Vlaams Belang Stekene) de groep gezien corona bewust klein had gehouden, betreurde hij het dat er maar een aantal huurders waren. De anderen waren leden van Vlaams Belang Stekene en Temse.

Nochtans is de actie bedoeld voor alle Wase huurders die slecht behandeld worden door WoonAnker Waas, zegt Verschueren. Hij somde een lange lijst mistoestanden op, zoals de woningrenovaties.

“Een groot deel van het patrimonium van Woonanker Waas is helemaal uitgeleefd. We juichen het dan ook toe dat er momenteel verbouwingen worden uitgevoerd maar de manier waarop laat veel te wensen over. De ingrijpende verbouwingen gebeuren terwijl mensen er moeten blijven wonen met alle gevolgen vandien. Er wordt zelfs asbest weggehaald terwijl de bewoners een verdieping lager verblijven.”

“Ik ken ook een gezin waar een rotte draagbalk niet wordt vervangen omdat er asbestplaten aanhangen en die verwijderen is te duur”, zegt Verschueren. “Mensen die protesteren worden buiten gepest.”

Onvoldoende woningen vrij

De delegatie had, in de sfeer van de Sint, voor WoonAnker Waas schoentjes bij met daarin klachtenbrieven. Onder meer Stephan Van Der Gucht (N-VA) van de Raad van Bestuur nam ze aan.

“Er zijn inderdaad enkele renovatiewerken die niet lopen zoals het moet”, zegt hij. “We beseffen ook dat het niet evident is om te wonen in een woning die wordt gerenoveerd, maar er zijn niet genoeg woningen vrij om mensen in onder te brengen.” WoonAnker Waas heeft zo’n 1.900 woningen in het Waasland, waarvan er 400 gerenoveerd worden. De huurders, van wie een vrouw met vochtproblemen in haar huis, werden binnen uitgenodigd voor een gesprek, maar ze weigerden omdat de rest van het gezelschap niet mee binnen mocht.

Bestuurders Bernard Van Hullebus en Stephan Van der Gucht ontving zondag de delegatie aan het hoofdkantoor van Woonanker Waas.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *