Prinsenlaan wordt omgevormd tot Fietsstraat

Herinrichtingswerken Hollebeekwijk komen in stroomversnelling

TEMSE – Het gemeentebestuur neemt initiatief om de Prinsenlaan en bij uitbreiding de directe omgeving aan de Hollebeekschool verkeersveiliger te maken. Dit was al eerder beslist maar door de wanhopige oproep van bewoonster Kelly Beyens hier bij uw favoriete webkrant lijken de herinrichtingswerken voor de buurt in een stroomversnelling te komen.

“Het klopt dat er een totaalvisie is uitgewerkt om een veiligere verkeersafwikkeling te krijgen ter hoogte van de school Hollebeek en ook de directe omgeving ervan”, stelt schepen van Mobiliteit Lieve Truyman (N-VA) “De opbouw van deze visie heb ik samen besproken met de schooldirectie, ouderraad, een afgevaardigde namens de buurt, politie, dienst mobiliteit en het studiebureau Witteveen+Bos. In de maand september organiseren wij een infomarkt voor de bewoners in de directe schoolomgeving en wordt het besproken op de gemeentelijke commissie Ruimte.”

Vlaamse subsidies

Voor dit project, alsook voor de schoolomgeving van de Vierklaver in de Azalealaan is er door de gemeente een subsidieaanvraag ingediend voor veiligere schoolomgevingen bij het departement Mobiliteit en Openbare Werken.

“We wachten nu op de officiële goedkeuring van minister Lydia Peeters”, klinkt het bij de schepen. “Het verkrijgen van deze subsidie houdt in dat 50 procent van de werken gesubsidieerd worden door Vlaanderen en de andere helft betaald wordt door het Lokaal Bestuur Temse. Om de subsidies te verkrijgen mogen de werken niet uitgevoerd worden voordat de minister de goedkeuring heeft gegeven. We volgen ook dit dossier nauwgezet op.”

Kelly Beyens is blij dat er eindelijk werk gemaakt wordt van een verkeersveiliger woonomgeving in de Tuinwijk.

“Er komen eindelijk aanpassingen in de hele buurt, niet meteen maar tegen eind dit jaar. Ik heb contact gehad met het diensthoofd Mobiliteit. Er komt ondermeer extra signalisatie, de Prinsenlaan wordt een Fietsstraat en er komt extra controle van de politie. Ik ben blij dat onze inzet geloond heeft”, stelt ze. “Maandagavond is er nog een ongeval gebeurd door een elektrische step die tegen hoge snelheid onze straat naar boven kwam gereden. Een wagen die moest uitwijken botste daardoor tegen een geparkeerde auto. De man op de step nam de vlucht.”

De Prinsenlaan en bij uitbreiding de ganse schoolomgeving krijgt binnenkort een verkeersveilige update

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *