Vanaf augustus nieuwe campagne tegen hondenpoep op straat

Hondenbaasjes die zich aan de regels houden worden beloond met sleutelhanger

TEMSE – Het lokaal bestuur Temse lanceert begin augustus een nieuwe campagne rond hondenpoep in de straat. Hondendrollen op het voetpad zijn vaak een bron van wrevel. Wie hondenpoep netjes opruimt, wordt beloond met een sleutelhanger. Overtreders riskeren een boete van 350 euro.

Wie in Temse zijn huisdier uitlaat, moet steeds in het bezit zijn van een zakje om de uitwerpselen te verwijderen van straat. Dit is opgenomen in het algemeen politiereglement. Niet alle hondenbaasjes nemen het even nauw met de regels.

Daarom lanceert de gemeente vanaf 1 augustus een nieuwe hondenpoepcampagne. Er worden op een aantal locaties borden geplaatst met de slogan ‘bedankt baasje’. De borden worden door de milieuploeg om de veertien dagen verplaatst naar een andere locatie. De Vuurkouterwijk in Steendorp en de wijk ’t Foort in Temse komen als eerste aan de beurt van 1 tot 16 augustus.

Sleutelhangers

“In de wijken zullen er gerichte controles plaatsvinden, niet alleen op het opruimen van hondenpoep, maar ook op het houden van honden aan de leiband”, klinkt het bij schepen van Natuur Hugo Maes (CD&V) en schepen van Dierwelzijn Tinneke Van Britsom (N-VA). “Gemeentelijke vaststellers zullen samen met het wijkteam van de politie handhavingspatrouilles organiseren. Ook de gewone interventieploegen van de lokale politie zullen hierop letten. Er worden sleutelhangers bedeeld aan de hondenbaasjes die op dat moment het goede voorbeeld geven. Wie de hondendrol op straat laat liggen, riskeert een geldboete van 350 euro.”

Momenteel worden er al borden geplaatst met ‘Bedankt baasje’ voor de hondenpoepcampagne. Om de paar weken worden diverse borden geplaats in die bepaalde wijk of omgeving. Het aantal in functie van de gebied. Dit kan variëren van 5 tot 15 borden.

Bevraging hondenloopweides

De borden worden door de gemeentelijke milieu-ploeg om de 14 dagen verplaatst naar een andere locatie.

“Deze zomer start Temse ook met een burgerbevraging via haar participatieplatform ‘Temse spreekt’ (https://temsespreekt.be) om te peilen naar de behoeften naar bijkomende hondenloopweides.

“De bevraging zal later gecommuniceerd worden via sociale media en andere communicatiekanalen”, aldus de schepenen. “In een tweede fase gaan we dan op zoek naar een geschikt grondgebied voor een hondenloopweide.”

Schepenen Tinneke Van Britsom en Hugo Maes lanceren een nieuwe hondenpoepcampagne

Een gedachte over “Vanaf augustus nieuwe campagne tegen hondenpoep op straat”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *