Wateroverlast in deel van de Hoogkamerstraat is een jarenlang aanslepend probleem

TEMSE – Hevige onweersbuien hebben zaterdagavond op sommige plekken in Temse wateroverlast veroorzaakt. Verschillende straten kwamen blank te staan. Ook in de Hoogkamerstraat stond het water alweer gelijk met het voetpad.

Er was zaterdagavond ondermeer wateroverlast aan de Guido Gezelleplaats, het tunneltje naar het station en de Beekstraat.
Ook in de Hoogkamerstraat, ter hoogte van de Grote Dweersstraat liep de straat alweer onder water. Dat is daar op die locatie een jarenlang aanslepend probleem.

“Dit komt door de Vrouwenhofbeek die daar dwars onder de straat door loopt”, stelt gemeenteraadslid Bert Bauwelinck van oppositiepartij Tesamen.

“Het probleem is dat die ondergrondse beek daar veel te smal is. Het water van de weides en velden tussen de Hoogkamerstraat en de Smesstraat komt terecht in de beek. Vooral bij hevige regenbuien loopt dat deel van de Hoogkamerstraat daardoor minstens twee keer per jaar onder water. We kaartten dit probleem reeds meerdere malen aan bij het gemeentebestuur. Maar voorlopig wordt er niks aan gedaan.”

De Vrouwenhofbeek, die al in 1458 in de archieven wordt vermeld, ontspringt als open beek tussen de Smesstraat in Temse en de Ruisstraat in Tielrode. Zij loopt langsheen de N16 en maakt nabij de dorpskom van Temse een grote bocht, waardoor zij, aan de Guido Gezelleplaats, onder de woningen de Philemon Haumanstraat indraait richting de Schelde.

De Hoogkamerstraat ter hoogte van de Grote Dweersstraat liep weer onder water
(C) Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *