“Temse toont wat een groot hart het heeft”: vzw in de wolken met massale reactie op inzamelactie

De inzamelactie van Temse Schenkt vzw voor de inwoners van de overstromingsgebieden was een grandioos succes. Heel wat inwoners uit Temse en daarbuiten toonden hun gulheid en vrijgevigheid. “Temse toonde wat voor een groot hart het heeft”, klinkt het bij de organisatie.

“Het is maar één dag van onze vakantie opofferen, dat is het minste wat we kunnen doen”
Anita Famaey – Temse Schenkt

Temse Schenkt is een hulporganisatie die als doelstelling heeft het gratis ondersteunen van medeburgers. Meestal voor de gemeenschap van groot-Temse, maar als het nodig is ook daarbuiten.

Gratis naar de Ardennen gebracht

“Met de overstromingsramp in het oosten van ons land konden we niet anders dan ook een actie op touw zetten”, stelt Anita Famaey van Temse Schenkt. “Het was ons plicht als hulporganisatie om iets te doen voor al die mensen daar. Eigenlijk was ons depot twee weken in zomervakantie. Maar het is maar één dag van onze vakantie opofferen, dat is het minste wat we kunnen doen.”

“Via een vrijwilliger werken we samen met de motorclub van de Antwerpse politie”, klinkt het. “Alle spullen die hier binnen gebracht worden, wordt meteen uitgesorteerd per soort, onderhoudsproducten, verzorgingsproducten, eten, kledij enzovoort. Die spullen brengen we naar een centraal punt in Antwerpen en worden daarna met een grote vrachtwagen van een meubelbedrijf gratis naar de Ardennen gebracht. Eerst en vooral naar Theux, een gemeente nabij Luik, maar ik heb begrepen dat oook andere dorpen in de buurt beleverd zullen worden. Alles komt dus zeker goed terecht.”

“Kledij wordt momenteel wel geweigerd, omdat er al genoeg gedoneerd is”, klinkt het bij de organisatie. “Maar we houden het apart en kunnen het dan eventueel later nog als het nodig is tot bij de mensen brengen.”

Steentje bijdragen

Ook Tanja Maes en haar echtgenoot kwamen spullen doneren in het depot van Temse Schenkt.
“We zijn in onze kleerkast gedoken voor dit initiatief”, stelt Tanja. “Dit is maar een klein deel van wat ik thuis nog staan heb. Het is vooral kledij, maar dit kan men misschien nog gebruiken om te schenken aan inwoners in onze eigen gemeente.”

Naast heel wat inwoners uit Temse en de deelgemeenten werden er ook spullen gebracht door bewoners uit de naburige gemeenten.

“ik had een oproep gelezen over deze inzamelactie via de sociale media”, vertelt Jimmy Gilis uit Kruibeke. “Bij ons in de gemeente kan men enkel geld doneren via het Rode kruis en wordt geen inzamelactie georganiseerd. Daarom schenken we het graag onze spullen aan dit goede doel in Temse. Enkele jaren geleden hadden wij het ook moeilijk en werden wij ook geholpen, daarom willen wij ons steentje bijdragen voor de mensen die het daar nu moeilijk hebben.”

Babykleertjes die ik nog bewaard heb

Ook Mireille Smekens uit Sint-Niklaas kwam met een bestelwagen naar Temse gereden om gebruiksvoorwerpen te schenken aan de hulporganisatie.

“Vooral keukengerei, kookpotten, glazen, serviezen, electro en ook babykleertjes”, klinkt het. “Het is vooral gerief van onze zoon die in Temse woont. Hij is 23 en is onlangs alleen gaan wonen. Ik heb van mijn hart een steen gemaakt en schenk al zijn babykleertjes, die ik nog bewaard had, aan de organisatie. We weten dat het goed terecht komt.”

De inzamelactie groeide uit tot een groot succes en de vrijwilligers van Temse Schenkt waren dan ook in de wolken.

“Woorden kunnen niet beschrijven hoe inwoners uit Temse massaal hebben gereageerd op onze oproep voor een inzamelactie voor de getroffen gebieden”, aldus Kaoutar Al. “We willen iedereen bedanken voor de gulheid, vrijgevigheid en bemoedigende woorden. Met massa’s kwam men doneren en toonde heel Temse weer wat voor groot hart men heeft.”

www.temseschenkt.be

De vrijwilligers van Temse Schenkt (links) waren in de wolken met de gulheid van de Temsenaars
Mireille Smekens (midden) kwam samen met haar echtgenoot uit Sint-Niklaas naar het depot van de hulporganisatie om spullen te brengen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *