Confrerie van Sint-Elooi viert zijn 289ste verjaardag met een Eucharistieviering in openlucht.

Geen paardenommegang, wel zomerkermis in Tielrode

TEMSE/TIELRODE – Net als vorig jaar kan ook in 2021 de paardenommegang en -zegening van Tielrode niet plaatsvinden. De zomerkermis kan wel doorgaan.

Op de eerste zondag van juli is het kermiszondag in Tielrode. Traditioneel organiseert de Confrerie van Sint-Elooi Tielrode dan de paardenommegang. Net zoals vorig jaar beslist ‘corona’ er echter anders over. Er kunnen geen paarden afzakken naar Tielrode om deel te nemen aan de paardenommegang met –zegening, en aan het ruitertornooi in samenwerking met de Landelijke Ruiter Vereniging (LRV)

Wel kan er op 4 juli dankzij de dalende coronacijfers en versoepelingen een eucharistieviering in open lucht doorgaan. Die start om 10.30 uur naast de Durmedijk aan het Milleniumgeboortebos, niet ver van de veerdienst over de Durme. Harmonie Sint-Cecilia Tielrode zorgt voor muziek.

Het bestuur van de Confrerie van Sint Elooi nodigt alle gelovigen en sympathisanten uit om mee eucharistie te vieren. Ze wordt opgedragen aan iedereen die het zwaar gehad heeft in het laatste anderhalf jaar, die een familielid of vriend heeft zien heengaan, die nog herstellende en aan het revalideren is van deze vreselijke ziekte. Alles wordt in het werk gesteld om deze viering coronaproof te laten verlopen.

“We hopen in 2022 onze 290ste verjaardag te kunnen vieren met een grootse paardenommegang”, klinkt het bij ondervoorzitter Hugo Maes.

De zomerkermis in Tielrode, van zaterdag 3 tot en met maandag 5 juli, gaat wel door. Mondmaskerdracht is verplicht en groepen mogen uit maximaal vier mensen bestaan, met uitzondering voor gezinnen en kinderen tot en met twaalf jaar.

Geen paardenprocessie dit weekend in Tielrode, wel zomerkermis

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *