POLITIE. Vandalisme aan voertuigen, drugs op zak, roekeloos rijgedrag en gewond bij aanrijding

Vandalisme aan voertuigen

In de nacht van vrijdag op zaterdag werden verschillende voertuigen beschadigd in de Vooruitgangstraat in Temse. Er werden met een scherp voorwerp krassen aangebracht op de rechterflank van de voertuigen. De dader is voorlopig onbekend.

Verschillende bestuurders betrapt met drugs op zak

In de Langestraat in Kruibeke werd zaterdagavond een voertuig gecontroleerd omwille van verdachte gedragingen. Bij controle blijkt de man, een 30-jarige Pool uit Wijnegem, drugs bij zich te hebben. De man kreeg een boete van 250 euro en de drugs werden in beslag genomen.

Op dezelfde avond werd in de Hoogkamerstraat in Temse ook nog een voertuig onderschept wegens verkeersonveilig gedrag. De bestuurder van 19 jaar uit Kruibeke had drugs op zak. In zijn voertuig trof de politie ook nog verboden wapens aan. Zowel de wapens als de drugs werden in beslag genomen. De man zal zich later moeten verantwoorden voor de rechtbank.

Roekeloos rijgedrag van jonge bestuurder, rijbewijs ingetrokken

Op zaterdagnacht merkte de patrouille een voertuig op dat tegen hoge snelheid over de N41in Elversele reed. De bestuurder voerde ook een aantal roekeloze manoeuvres uit. Het voertuig werd onderschept. De bestuurder bleek een jongeman van 19 jaar uit Hamme te zijn. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Dronken achter het stuur

Zondagnacht werd tijdens een patrouille op de Wilfordkaai in Temse een voertuig opgemerkt dat in de verboden richting reed. Het voertuig werd onderschept. Al snel was duidelijk dat de bestuurder te veel had gedronken. De 46-jarige man uit Gent legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de man 2,07 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. De man werd ter ontnuchtering opgesloten in de cel.

Bestuurder verliest controle over stuur, wagen op akker

In de nacht van zaterdag op zondag kwam in de Gauwstraat in Kruibeke een voertuig terecht op een akker. De jonge bestuurder uit Kruibeke moest uitwijken voor een tegenligger. Hij raakte verblind door de lichten van het andere voertuig en verloor de controle over het stuur. Zowel de bestuurder als zijn passagier waren licht gewond. Ze werden allebei naar het ziekenhuis overgebracht ter verzorging. De bestuurder had niet gedronken. Zijn wagen kon van de akker getrokken worden en werd getakeld.

Glaasje te veel op, bestuurder en passagier van bromfiets raken gewond bij aanrijding

Zondagnamiddag reed een bromfiets op de Pontweg in Elversele tegen een betonnen blok. De bestuurder en passagier raakten allebei gewond en werden voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de bromfiets, een 49-jarige man uit Temse, had een glaasje te veel gedronken. Hij legde een positieve ademtest af en bleek 2,28 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Ook kon hij geen geldig verzekeringsbewijs voorleggen. Zijn bromfiets werd ingehouden.

Foto: (C) Shutterstock

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *