Gemeenschapsonderwijs in Temse heeft hectische week achter de rug


Aantal meldingen van huiselijk geweld  blijft stijgen

TEMSE – De Veiligheidscel van Temse besprak op donderdag 6 mei de corona- en vaccinatie-evolutie. Ook in Temse dalen de besmettingscijfers langzaam maar zeker. In het Gemeenschapsonderwijs moest een kleuterklas de voorbije week wel in afzondering. In het vrij onderwijs in Tielrode moest men een kleuterafdeling sluiten.

Aantal besmettingen in de voorbije weken:

88 in week 16, 1ste week na paasvakantie
101 in week 17, 2de week na paasvakantie
30 deze week, ma-wo

Woonzorgcentra

De woonzorgcentra blijven coronavrij en versoepelen hun bezoekregeling, conform de richtlijnen van de overheid.

Onderwijs

Voor het Gemeenschapsonderwijs was het een hectische week: in De Wijsneus testte een leerkracht positief, met als gevolg: een kleuterklas in afzondering. Dat was ook het geval in De Klimroos na een besmetting. Ook in Terra waren enkele besmettingen van leerlingen uit grote gezinnen. In De Vierklaver en De Kolibrie bleven de besmettingen beperkt.

Binnen het Vrij Onderwijs bleven de besmettingen beperkt tot Tielrode, waar zich een clusterbesmetting voordeed, met sluiting van de kleuterafdeling als gevolg. Sneltests zijn voor de scholen nog niet ter beschikking.

Politie

De Lokale Politie voert dagelijks controles uit. Tussen 22 april en 5 mei stelde ze 38 PV’s op voor overtredingen van coronamaatregelen. Het aantal meldingen van ruzies, huiselijk geweld e.d. blijft stijgen: 47 in de afgelopen week.

Vaccinatie

In de externe communicatie roept het Lokaal Bestuur op om bij het plannen van vakanties rekening te houden met de vaccinatiemomenten. Ook werd een werkgroep opgericht om de moeilijk bereikbare doelgroepen tot vaccinatie aan te zetten.

Tot en met donderdag 6 mei kregen 8228 volwassen Temsenaars (+18) een eerste prik, dat is 34.34 % van de 23957 +18-jarigen.
Daarvan kregen 1958 inwoners een tweede inspuiting. Dat is 8.17% van de volwassen bevolking.

Op basis van de cijfers blijven de huidige maatregelen en het Burgemeestersbesluit van kracht.

Foto: (C) Shutterstock

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *