Gemeente zoekt lokale creatieve talenten voor straatkunstproject ‘Tour Elentrik’

TEMSE – Deze zomer worden twintig nutsvoorzieningskasten in het centrum van Temse in een kleurrijk kleedje gestoken. Dit met het straatkunstproject ‘Tour Elentrik’. Daarvoor is het lokaal bestuur op zoek naar creatievelingen tussen 16 en 30 jaar die zo’n kast onder handen willen nemen.
Temse gaat op zoek naar creatief talent

“Elektriciteitskasten zijn noodzakelijk op het openbaar domein, maar het zijn dikwijls grijze en grauwe objecten in het straatbeeld”, stelt schepen van Jeugd Tinneke Van Britsom (N-VA). “Het kunstenaarscollectief Treepack, gespecialiseerd in street-art-projecten, ontwikkelde het Tour Elentrik concept waarbij de kleurloze kasten door lokaal en professioneel talent worden omgetoverd tot unieke kunstwerken.”

Tien lokale talenten

“Samen met met Treepack en de diensten Jeugd, Cultuur en Toerisme gaat het lokaal bestuur Temse daarom op zoek naar Temsese creatievelingen tussen 16 en 30 jaar die zo’n kast onder handen willen nemen. Op deze manier willen we jong lokaal artistiek talent een unieke kans bieden om hun werk in de openbare ruimte te brengen.”

“Op zaterdag 26 juni organiseert Treepack een workshop waarbij de geselecteerde deelnemers verschillende technieken leren”, aldus schepen van Cultuur Lieve Truyman (N-VA) “De twintig kasten die verspreid liggen over het centrum van Temse, worden daarna door tien lokale talenten en tien professionele kunstenaars onder handen genomen.”

Iedereen tussen 16 en 30 komt in aanmerking

“Het thema van het project is ‘LINK’T’, een thema dat in deze tijden meer dan actueel is”, klinkt het bij burgemeester Luc De Ryck (CD&V), tevens verantwoordelijk voor Toerisme. “De link met Temse, natuur, cultuur, toekomst en verleden, maar ook de verbondenheid tussen mensen onderling en de interactie met onze omgeving staan centraal. Kunst, cultuur en erfgoed werken op zich ook verbindend.
De 20 beschilderde kasten vormen een mooie Tour Elentrik Temse van iets meer dan zes kilometer die je langsheen mooie plekjes in Temse brengt. Soms zijn de werken groot en opvallend, maar ook in kleine hoekjes schuilen mooie verrassingen.”

Gezocht: creatief talent voor Tour Elentrik Temse

Ben jij artistiek bezig, woon je in Temse en ben je tussen 16 en 30 jaar?

De gemeente is op zoek naar jonge creatievelingen die willen participeren aan dit project en interesse hebben om deze zomer een nutsvoorzieningskast in het centrum van onze gemeente op te fleuren. Ben jij een gepassioneerd schilder, tekenaar of illustrator? Stel je dan kandidaat. Uit alle kandidaten kiest een jury 10 lokale artiesten die mogen meewerken aan het project.

Ondermeer in Harelbeke ging men al aan de slag met Tour Elentrik

Op zaterdag 26 juni krijgen de geselecteerde deelnemers, onder voorbehoud van de coronamaatregelen, een workshop waarin de basistechnieken uitgelegd worden. Je krijgt er als deelnemer heel veel tips & tricks aangereikt om meteen mee aan de slag te gaan.

“Tijdens het weekend van 30 en 31 juli gaan alle artiesten onder begeleiding van Treepack aan de slag om de kasten te beschilderen. Half augustus zouden alle kasten afgewerkt worden zodat we net voor het nieuwe schooljaar de Tour Elentrik route kunnen openen”, klinkt het.

Heb je interesse om mee te werken en ben je vrij op voorgestelde data? Stel je dan vóór 6 juni kandidaat via tourelentrik@temse.be. We verwachten jouw gegevens en enkele voorbeelden van eigen werk.

MEER INFO?
Contacteer de diensten Cultuur (03 710 12 46), Jeugd (03 710 12 26) of Toerisme (03 710 13 30) of mail naar tourelentrik@temse.be.
Meer info over de Tour Elentrik-projecten in andere gemeenten vind je op
www.treepack.net/nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *