Cultuurtuin WAAS zorgt voor een Waas kunstzinnig ‘wereldreparatiepakket’ voor kinderen

TEMSE/WAASLAND – Negen Wase gemeenten bieden samen met Cultuurtuin WAAS een kleinschalig, kunstzinnig en inspirerend wereldreparatiepakket aan: PAK-KET-MEE-PAKKET.

Cultuurtuin WAAS is de samenwerking tussen 10 Wase gemeenten rond kunst en cultuur”, aldus Lieve Truyman, voorzitter van Cultuurtuin WAAS. “Men brengt je op de hoogte van wat er in het Waasland cultureel te beleven is. We stimuleren en verbinden culturele spelers over de grenzen van gemeenten en sectoren heen.”

Het PAK-KETMEE-PAKKET helpt je ook om zelf je eigen omgeving een beetje te repareren.

Kinderen (6+) in huis met goesting om te knutselen en de wereld te verkennen? PAK-KETMEE-PAKKET helpt je ook om zelf je eigen omgeving een beetje te repareren.

“Het pakket bestaat uit tien opdrachten met duidelijk stappenplan”, aldus Truyman. “Je kan ze los van elkaar uitvoeren in je eigen gemeente en op straat. Zo kan je kleine ingrepen doen in je eigen omgeving en meewerken aan een warmere wereld. Zeker welkom in deze coronatijden.”

Maak een vouwmens of neem een warmtebad. Brouw wat zomerdorst of een beetje krijtblijheid. Stuur verwarmende post naar een onbekende en zorg voor de bijen dankzij de zaadbom.

Achter deze pakketten zitten de kunstenaars van OOGST & hirngespinst die ze produceren i.s.m. BuSO scholen (De Ark en De Varens).

Kijk mee filmpjes op: https://www.facebook.com/GezustersHirngespinst

Je kiest voor één pakket per kind, of één om te delen met twee. De pakketjes worden aan een democratische
prijs verkocht via de cultuurcentra van Sint-Niklaas, Temse (vanaf 27/4), Lokeren en Sint-Gillis-Waas en de bib van Moerbeke (vanaf
mei).

In andere gemeenten worden ze gratis verdeeld. Snel zijn is de boodschap want het aantal is beperkt. Een deel van de pakketjes worden gericht gratis verspreid. In elke betrokken gemeente werkt de cultuurdienst, het CC of de Bib samen met één of meerdere sociale partners
zodat ook kinderen uit kwetsbare gezinnen kunnen genieten van het aanbod.

Temse CC i.s.m. Dienst Jeugd en Huis van het Kind / vanaf 27 april / Afhaalpunt: CC Temse / Info www.cultuurcentrumtemse.be – cultuur@temse.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *