Kritiek op sociale media over strooibeleid gemeente

TEMSE/TIELRODE/ELVERSELE/STEENDORP – Ook in Temse was het afgelopen weekend alle hens aan dek voor de gemeentelijke strooidiensten. Dag en nacht waren zij op pad om wegen en fietspaden enigszins berijdbaar te houden. Toch klinkt er op de sociale media kritiek.

“Er moet effectief over het zout gereden worden, eer dit goed begint te werken” Nel Vereeken, Gemeentelijk Clustermanager Ruimte

Op de Facebookpagina Je bent van Tielrode als… trok maandagmorgen een bewoner fel van leer tegen het strooibeleid.

Levensgevaarlijk

“Ik ben deze morgen te voet van Elversele dorp naar Tielrode dorp gestapt, waar is het zout gebleven”, opperde de bewoner. “De Dorpstraat, Legen Heirweg, Gentstraat, en Burg.Heymanstraat liggen er glad op bepaalde plaatsen zeer glad bij. En dan moet je de zijstraten van deze wegen eens bekijken terwijl die wegen toch heel belangrijk voor de mensen om bepaalde winkels te kunnen bereiken.”

“En wat met de fietspaden, heb verschillende mensen met de fiets op de rijbaan zien fietsen, dat is levensgevaarlijk. Het is niet enkel belangrijk om de Oeverstraat en straten aan de de gemeentediensten op de Zaat die berijdbaar moeten zijn. Maar om de winkels te bereiken in de deelgemeenten moeten de mensen risico’s nemen omdat het zout in de opslagplaats van de gemeente maar beter daar kan bewaard worden.”

Ook op het beleid over het proper maken van de voetpaden bij sneeuwval door de inwoners was er kritiek.

Strooiplan

“En wat de voetpaden betreft, ook dat laat ook veel te wensen over”, klinkt het, “Als je dit als bewoner 50 jaar geleden zo liet liggen kreeg je van de plaatselijke politie meteen een bekeuring omdat je voetpad niet was proper gemaakt.”

Bij de gemeente is men teleurgesteld met het Facebookbericht.

“Onze medewerkers geven in deze gure omstandigheden dag én nacht het beste van zichzelf om het veilig te proberen maken voor de inwoners van Temse, waaronder ook Tielrode en Elversele”, stelt Nel Vereeken, gemeentelijk Clustermanager Ruimte. “Spijtig om dergelijke reactie te moeten lezen.”

De gemeente heeft een algemeen strooiplan, dat bestaat uit verschillende routes.

“Zo is er Route A voor de hoofdwegen en Route B en C voor de wijken’, stelt Vereeken. “Deze routes worden met een verschillende prioriteit behandeld. Wij begrijpen dat voor elke inwoner de prioriteit anders kan liggen, maar om het strooiwerk haalbaar en uitvoerbaar te houden, moeten wij nu eenmaal keuzes maken.”

Dikke pluim

Bijkomend moet er effectief over het zout gereden worden, eer dit goed begint te werken.

“Doordat er ook ’s nachts gestrooid wordt maar er, mede door de geldende avondklok, zo goed als geen verkeer is ’s nachts, krijgt het zout de kans niet om zijn werk te doen. Tegen de ochtend vriest alles terug aan bij deze lage temperaturen, waardoor de routes telkens opnieuw herhaald dienen te worden, wat dus ook gebeurd. Er wordt door onze diensten nauwlettend in het oog gehouden welke routes afgelegd en herhaald dienen te worden. En dit over het gehele grondgebied van Temse, dag en nacht. Een dikke pluim dus voor alle medewerkers.”.

Ruisstraat Tielrode zondagnamiddag 7 februari 12.30 uur

 

2 gedachtes over “Kritiek op sociale media over strooibeleid gemeente”

  1. in de azalealaan en om liggende straten is er van zondag nog niemand gezien op te strooien en hier passeren auto s genoeg maar belastingen mogen we wel betalen !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Inderdaad een dikke pluim voor de mensen die zich dag en nacht inzetten voor de veiligheid van iedereen.
    Negatieve mensen met commentaren zullen er altijd zijn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *