Ze konden enkel wat cola buitmaken, dus richten gefrustreerde inbrekers ravage aan in kantine korfbalclub

TEMSE – Inbrekers hebben in de nacht van dinsdag op woensdag een brandblusapparaat leeggespoten in de kantine van korfbalclub KC Temse in de Clement de Landtsheerlaan. De ravage is aanzienlijk.
De inbrekers doorzochten de hele kantine, (foto boven) maar konden niks van waarde vinden. Ze spoten dan maar een brandblusser leeg. (foto onder) (foto’s: Facebook KC Temse)

“Omdat er weinig te rapen viel, werd dan maar schade aangericht”, vermoedt voorzitter Peter Borghgraef.

Het interieur van de sportkantine van KC Temse bleek woensdagochtend bedekt te zijn met een dikke laag poeder. Het gevolg van een vandalenstreek ‘s nachts. “Onbekenden waren dinsdagnacht het lokaal binnengedrongen”, zegt voorzitter Peter Borghgraef van KC Temse. “Dat deden ze via een raampje dat ze ingeslagen hadden. Eens binnen, gingen ze op zoek naar buit. Maar veel viel er in de kantine niet te rapen.”

De inbrekers trokken alle kassa’s, kasten en lades open. Een zoektocht naar geld die amper iets opleverde. “Er worden nooit centen bewaard in de kantine”, benadrukt de voorzitter. “Misschien dat men wel had gehoopt om geld te vinden, maar dat was allerminst het geval. Het enige wat de inbrekers uiteindelijk meenamen, was frisdrank. In een of andere frigo hadden ze nog een paar flessen cola gevonden.”

Grote schoonmaakoperatie

De buit bleef dan wel beperkt, de ravage in het sportlokaal bleek er niet minder om te zijn. “De daders hadden een brandblusapparaat gevonden dat ze helemaal leegspoten. Heel de vloer en alle tafels, stoelen en kasten werden door het witte poeder bedekt. Vandalisme dat de inbrekers wellicht uit frustratie pleegden. Ze moesten immers met zo goed als lege handen huiswaarts keren. Echt triestig.”

De gemeentediensten waren woensdag de hele dag bezig met de schoonmaak van de kantine. Die moet mogelijk donderdag voortgezet worden.

Camerabewaking

De kantine van KC Temse ligt in het sportcomplex in de Clement de Landtsheerlaan en wordt gedeeld met drie andere clubs. Ook de krachtbal-, petanque- en tafeltennisclub hebben er hun thuisbasis. “Het gebeurt eens om de paar jaar dat we hier bezoek krijgen van inbrekers”, zegt voorzitter Peter Borghgraef. “Het gebouw ligt redelijk afgelegen en er is weinig sociale controle. Misschien moet er nagedacht worden over extra veiligheidsmaatregelen. Camerabewaking is bijvoorbeeld een optie.” (Bron: HN/Bert Foubert)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *