Leefschool de Wijsneus gesloten tot aan de krokusvakantie

TEMSE- Leefschool de Wijsneus in de Eupenlaan is gesloten tot en met 12 februari . In de school zijn een aantal positieve besmettingen vastgesteld.

“In samenspraak met het CLB is beslist om de school te sluiten tot aan de krokusvakantie”, aldus directeur Nick Janssens. “Er was een cluster aan besmettingen in één klas in de hogere jaren en één besmetting in de kleuterklas. Deze laatste is niet verder verspreid.

“De reden van sluiting is de afwezigheid van een aantal leerkrachten die zich preventief lieten testen, gecombineerd met een snelle verspreiding in de derde graad.”

“De leerkracht van die groep heeft ook symptomen en heeft vandaag haar uitslag. Alle veiligheidsmaatregelen werden steeds gevolgd en de leerlingen hadden vaste plaatsen in de klas.

Alle leerlingen die nog een mogelijks hoogrisicocontact hebben gehad zullen vavdaag vrijdag verder door het CLB worden gecontacteerd.”

Wie een attest nodig heeft voor zijn/haar werkgever mag dit steeds vragen via mail: directie@wijsneustemse.be.

“De leerkrachten bekijken hoe we de leerlingen (van het lager) met afstandsonderwijs kunnen helpen”, stelt Janssens.”

Net zoals de terugkerende reizigers zullen ook hier de positief geteste personen gecontacteerd worden door de gemeente.

“Via de gegevens beschikbaar op de zorgatlas worden elke werkdag de inwoners die woonachtig zijn in Temse en in quarantaine zijn, gecontacteerd door een medewerker van de gemeente”, stelt burgemeester Luc De Ryck (CD&V).
“Dit volgens de eerder afgesproken werkwijze: twee pogingen tot telefonische contactname, in geval men ze niet kan bereiken volgt een huisbezoek van de politie.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *