Sinds straat is heraangelegd, staat pleintje bijna permanent onder water

Gemeente is op de hoogte en werkt aan heraanleg van pleintje

TEMSE – Het parkje aan Mariadal in Temse ligt er op sommige plaatsen wel héél nat bij. De problemen zijn begonnen na werken voor onder meer nieuwe riolering, zeggen de buurtbewoners. Sowieso is de gemeente van plan het terrein te vernieuwen.

Temse liet vorig jaar in het doodlopende straatje Mariadal de weg en riolering vernieuwen. Begin november waren de werken afgelopen. Maar sindsdien staat er regelmatig water in het parkje, terwijl dat vroeger nooit was. Buurtbewoners zijn allerminst tevreden. Voor het huis van Jan Van Wemmel is de plas het grootst. “Meer dan tien centimeter diep”, wijst hij. Jan vermoedt dat de werken de grond geen goed hebben gedaan. Niet alleen door verharding, maar ook door de zware machines. “De aannemer heeft hier ook wat steenafval achtergelaten waar grond over is gekomen”, meent hij. “Water trekt moeilijk de bodem in. Als het een dag regent, blijft het zeker drie, vier dagen staan.”

Stank

Enkele bewoners hebben ook al een stinkende afvoer gehad. “Dat probleem is gekend en er wordt naar een oplossing gezocht”, reageert schepen voor Openbare Werken Lieve Truyman. Van de plassen is ze niet op de hoogte, al heeft de gemeente de werken door de aannemer goed opgevolgd, zegt ze. “Ik ken natuurlijk de situatie ter plaatse niet, maar we hebben wel natte dagen achter de rug. Het is overal drassig.”

Heraanleg

De gemeente laat het terrein alleszins niet links liggen: in de lente wordt gras ingezaaid en er komt een heraanleg met inspraak van de buurt, zegt de schepen. “We gaan daarbij maximaal inzetten op ontharden en biodiversiteit.” Buurtbewoonster Lauretta Deyaert, die ook niet blij is met de drassigheid, heeft twijfels. “Hier wonen oudere mensen, en met een openbaar park gaat de rust weg. We zitten niet op overlast te wachten.” De schepen stelt gerust: “We gaan zeker geen speeltuigen plaatsen er uitgebreid reclame voor maken. Het park komt in functie te staan van de omwonenden.” (Bron: HN/Tom Nuytemans)

Jan Van Wemmel aan de plas voor zijn deur (Foto-HN/Tom Nuytemans)
Foto: (C) Franky Polfliet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *