Geen sneltesten voor bezoekers in WZC De Reiger

TEMSE – In WZC De Reiger werden op dinsdag 2 februari de bewoners en een deel van de medewerkers voor de tweede keer gevaccineerd.

Ook deze vaccinatieronde is vlot verlopen. De andere personeelsleden krijgen hun eerste vaccin op 9 februari en de tweede dosis op 2 maart.
In WZC ’t Blauwhof in Steendorp krijgen de bewoners en medewerkers hun tweede vaccin op 11 februari.

Sneltesten

Eerder deze week werd bekend dat woonzorgcentra een sneltest kunnen afnemen bij de bezoekers.

“Wij hebben er voor gekozen dit op dit moment niet te doen”, stelt men bij Sleutelzorg. “Wij verwachten dat iedere bezoeker die zich ziek voelt of risicocontacten heeft gehad met een besmet persoon niet op bezoek komt. Daarnaast dienen alle bezoekers zich nog steeds aan de huidig geldende maatregelen te houden: dragen van een chirurgisch mondmasker, handen ontsmetten en afstand houden. We verwachten van alle bezoekers dat zij hierin hun verantwoordelijkheid opnemen.”

“Daarnaast zou het afnemen van deze sneltesten de huidige bezoekmomenten ook drastisch inperken aangezien deze tests de nodige tijd en inzet van personeel vragen.”

Bezoekregeling

“Wij begrijpen dat iedereen hoopt op een verdere uitbreiding van de huidige bezoekregeling”, klinkt het. “Het Agentschap Zorg en Gezondheid laat volgens de huidige richtlijnen momenteel nog geen verdere versoepelingen toe. De huidige bezoekregeling blijft dus aangehouden. Het principe van vaste en wisselende bezoeker blijft ook ongewijzigd.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *