BREAKING: Geen vaccinatiecentrum in Temse. Temsenaars kunnen terecht in Bauhuis in Sint-Niklaas of feestzaal van Sporting Lokeren-Temse in Daknam

Burgemeester Luc de Ryck betreurt dat vaccinatieplan geen vaccinatiecentrum  in Temse toelaat.

SINT-NIKLAAS / LOKEREN / TEMSE / WAASMUNSTER / MOERBEKE-WAAS – De inwoners van Sint-Niklaas, Lokeren, Temse, Waasmunster en Moerbeke-Waas weten waar ze binnenkort hun Covid-19-vaccin kunnen halen. Deze inwoners kunnen terecht in ’t Bau-huis in Sint-Niklaas en de feestzaal van Sporting Lokeren in Daknam.

Voor de inwoners van Sint-Niklaas, Lokeren, Temse, Waasmunster en Moerbeke-Waas (eerstelijnszone Waasland Zuid-West, nvdr.) worden weldra ’t Bau-huis in Sint-Niklaas en de Jan Kollerfeestzaal op het Daknamstadion op het terrein van voetbalclub Lokeren-Temse ingericht als vaccinatiecentrum. Er komt dus geen vaccinatiecentrum in de Klavers in Belsele, zoals eerder gesuggereerd werd.
Burgemeesters Lieven Dehandschutter (Sint-Niklaas), Luc De Ryck (Temse), Jurgen Bauwens (Waasmunster), Robby De Caluwé (Moerbeke-Waas) en Filip Anthuenis (Lokeren) bereikten hierover woensdagavond een akkoord.

De voorbije dagen waren er geruchten dat er een vaccinatiecentrum zou geinstalleerd worden in sportal Temsica, maar dat plan gaat dus niet door.

Elke stad en gemeente zal een communicatie- en transportplan opstellen met het oog op een optimale bereikbaarheid van de vaccinatiecentra, dat is nodig om een zo hoog mogelijke vaccinatiegraad van de bevolking te realiseren, zodat ook minder mobiele Waaslanders hun spuitje kunnen krijgen.

De vijf steden en gemeenten rekenen daarvoor op de medewerking van de Vlaamse overheid naast de eigen inspanningen van de lokale besturen.

De burgemeesters van Temse, Waasmunster en Moerbeke betreuren dat het Vlaamse vaccinatieplan niet toelaat een vaccinatiecentrum in de eigen gemeente te installeren. (Bron: HN/Ivan Elegeert)

Temsenaars kunnen voor een spuitje terecht in het Bau-Huis achter de station van Sint-Niklaas

4 gedachtes over “BREAKING: Geen vaccinatiecentrum in Temse. Temsenaars kunnen terecht in Bauhuis in Sint-Niklaas of feestzaal van Sporting Lokeren-Temse in Daknam”

  1. dat is weer knap gearrangeerd naar sintniklaas niks van parkeergelegenheid daar welke klungelaars beslissen dat
    hoe is dat nu toch mogelijk kan temse daar niet tegen in gaan
    waar is onze gemeenteraad nu ge ze nodig hebt

  2. Sint-Gillis-Waas, 19000 inwoners krijgt een vaccinatiecentrum.
    Temse, 30000 inwoners krijgt er geen !
    Waar zit de logica ????

  3. De overheid maakt het weeral moeilijk voor de mensen die zich slecht of niet kunnen verplaatsen. Temse heeft een ruime sporthal, maar nee iedereen van Temse naar het Bauhaus in Sint- Niklaas…..triestig!

  4. Heel jammer, twee vaccinatie locaties is weinig voor zoveel mensen dat gaat goatish verlopen.
    Daardoor gaan er ook mensen zijn die zich niet laten vaccineren wat ook heel droevig is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *