Nu ook Facebookpagina van voormalige Hamse radio Forest

Vrije radio was ook in Temse heel populair

HAMME/TEMSE – Tot 2005 verzorgde radio Forest uitzendingen vanuit Driegotenkouter in Hamme. De vrije radio was ook in Temse en de deelgemeenten erg populair. Naast een archiefsite van de voormalige vrije radio is er ook een nieuwe Facebookpagina.

Radio Forest begon in Mei 1982 met uitzenden. Het radiosprookje duurde zowat 24 jaar. Na een geschiedenis met ups en downs nam Jan Van Gent eind jaren ’90 het roer over. Dan ging het steeds maar in stijgende lijn.

Forest, met als roepnaam de Vijfsterrenradio, was in die tijd, eind jaren ’90 begin jaren ’00, de derde best beluisterde lokale radio in het Waasland na Goldies en Beverland, met zowat 1200 luisteraars per dag.

Tot in april 2005 de eigenaars de stekker er uit trokken. Dit ondanks een overeenkomst met enkele medewewerkers die garant zouden staan voor vernieuwende en verfrissende radio voor Hamme en het Waasland, en een radiolicentie die nog liep tot 2012.

Kaaifeesten

De radio was ook in Temse goed beluisterd. Daarom waren er ook regelmatig live uitzendingen vanop een Temsese locatie. Zo ondermeer vanop de Wilfordkaai tijdens de toenmalige Kaaifeesten waar de optredende artiesten werden geïnterviewd.

Ook tijden de Dorpsfeesten in Tielrode verzorgden de medewerkers regelmatig live programma’s waarbij ze ook daar de optredende artiesten een microfoon onder de neus duwden.

Nostalgie

Na het einde van de radio zette oud-medewerker Mike Duprez een archiefsite op poten. Waar tot vandaag nog altijd heel veel informatie over de toenmalige radiozender kan gevonden worden.

Sinds kort is er nu ook een Facebookpagina: ‘De Vrienden van Radio Forest uit Hamme’. Een initiatief van gewezen medewerker Ignace Heymans. Oud-medewerkers, gewezen fans en andere radiofanaten kunnen er nostalgisch terugblikken op de radiotijd van toen.

Info:
www.radioforest.be
@Facebook: De Vrienden van Radio Forest uit Hamme

Ter gelegenheid van het huwelijksfeest van de voormalige programmadirecteur van radio Forest, Jan Van Gent in 2009, werd er een bescheiden Forest reünie gehouden. vlnr.: Kurt Vermeir – Mike Duprez – Jan Van Gent – Peter Babbelaer – Joeri Totte – Christophe Apps – Dale Cooper

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *