Temse heeft laagste aantal coronabesmettingen

Politie krijgt wel nog altijd heel wat meldingen van feestjes

TEMSE – Temse heeft momenteel de laagste coronacijfers van het Waasland. Ondanks twee positieve tests vrijdag in een woon-zorgcentrum is ook daar zo goed als alle gevaar geweken. Wel stelt de politie nog steeds veel overtredingen vast.

Temse telt 199 besmettingen per 100.000 inwoners in de afgelopen twee weken. Dat heeft de veiligheidscel van de gemeente bekendgemaakt. De andere Wase gemeenten schommelen rond het cijfer 300, met als uitschieters Berlare (451) en Kruibeke (445). Concreet telde Temse deze week (tot donderdag 3 december) 13 besmettingen. Tijdens de piek van deze tweede golf, de week voor de start van de herfstvakantie, waren nog 183 inwoners besmet.

Geen bezoek

Vrijdag raakte wel bekend dat in woon-zorgcentrum ’t Blauwhof twee bewoners op het gelijkvloers positief hebben getest. De andere bewoners in dat deel van het woon-zorgcentrum worden zaterdag preventief getest, en op het gelijkvloers is bezoek tot en met maandag niet toegelaten. Bij de andere woon-zorgcentra in Temse zijn er nauwelijks besmettingen: enkel bij een kortverblijver in De Reiger, en in Huize Vincent is een personeelslid in quarantaine. Ook de scholen tellen amper besmettingen of quarantaines. Een heel verschil met september, toen meer dan tweehonderd leerlingen thuis moesten blijven.

Feestjes

Wel moest de politie de afgelopen twee weken nog 84 pv’s opmaken voor coronagerelateerde overtredingen. Het aantal inbreuken aan de scholen is gedaald sinds de politie er meer toezicht begon te houden, maar er kwamen nog wel heel wat meldingen binnen van feestjes.

Directies hebben aan de veiligheidscel ook een toename van gedragsproblemen onder scholieren gemeld, door gebrek aan ontspanningsmogelijkheden. Voor de jonge leerlingen is er alvast goed nieuws: activiteiten voor kinderen tot en met twaalf jaar zijn vanaf vrijdag 11 december opnieuw toegelaten. De gemeente stemt zich zo af op de federale regelgeving.

Ook de scholen tellen momenteel amper besmettingen of quarantaines. (C) Shutterstock

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *