Voortaan politieaanwezigheid buiten aan het gemeentehuis bij huwelijksplechtigheden

TEMSE – Begin deze maand was er ophef over een foto die op de sociale media verscheen van een huwelijk dat voltrokken werd in het gemeentehuis. Nadien werd er op de trappen van het gemeentehuis, tegen alle coronaregels in, een groepsfoto genomen met de aanwezigen.

“Not done tijdens coronatijden”, opperde oppositieraadslid Annemie Muyshondt (Vlaams Belang) Tijdens de laatste gemeenteraad. Er stonden wel dertig personen samen op de trap, sommige mét, andere zonder mondmasker. Ook daar moet sociale controle zijn. En als zoiets gebeurd op de trappen van een openbaar gebouw vind ik dat echt niet kunnen.”

Het gemeenteraadslid vroeg burgemeester Luc De Ryck (CD&V) of hij op de hoogte was en wat er in de toekomst gedaan gaat worden om dit soort toestanden te vermijden.

“Eerst en vooral wil ik zeggen dat tijdens de plechtigheid binnen in de trouwzaal alles volgens de coronaregels verlopen is met een beperkt aantal aanwezigen”, antwoordde de burgemeester. Eens buiten stonden er een groot aantal mensen te wachten en is er dan een groepsfoto genomen.Wij hebben kennis genomen van de bewuste foto en hebben ons ook geërgerd. We willen niet dat zich dat herhaald.”

“Vanaf heden is de afspraak dat diegene die het huwelijk voltrekt op het einde van de plechtigheid meld dat er ook buiten spelregels moeten gevolgd worden. Maar bovendien zorgen wij dat er voortaan politie buiten aanwezig is die vanop afstand een oogje in het zeil houdt. Zodanig dat zulke taferelen zich niet meer herhalen. De politie zal daar trouwens meestal staan met de politiehond, die sinds kort kan ingezet worden, en die hiervoor een interessante kompaan is.”

“Als zoiets gebeurd op de trappen van een openbaar gebouw vind ik dat echt niet kunnen.” reageerde oppositieraadslid Annemie Muyshondt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *