Voorleesweek met de Gemaskerde Lezer op de Klimroos

TEMSE – Tijdens de voorleesweek lezen leerkrachten van basisschool de Klimroos in de Clement De Landtsheerlaan voor vanachter een masker.

“Voor de voorleesweek wilden we op de Klimroos eens iets anders doen, dan gewoon voorlezen in de klas”, zegt directeur Nick Janssens. “We willen ouders ook oproepen om thuis meer voor te lezen en om lezen te promoten. Uiteraard lezen we in de klas maar we willen onze ouders hier ook bij betrekken.”

“We koppelen onze actie aan het idee van het TV-programma The Masked Singer”, verklapt Janssens.  “Elke dag komt er op onze facebook een filmpje waarin een leerkracht, achter een masker uiteraard, een stukje voorleest en zijn/haar favoriete boek voorleest. Zo kunnen de leerlingen en ouders meezoeken naar wie er achter de maskers zit maar stellen we ook heel wat leuke boeken voor. Uiteraard vallen er prijzen te winnen en wat anders kan dat zijn dat enkele boekenpakketten. We hopen op deze manier meer leerlingen én ouders te stimuleren om te lezen en voor te lezen.”

Info: www.facebook.com/bsdeklimroos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *