Tientallen pv’s voor negeren covid maatregelen

Ook diverse andere overtredingen vastgesteld tijdens extra politieactie afgelopen zaterdagavond

TEMSE/KRUIBEKE – De lokale politie Kruibeke-Temse heeft afgelopen zaterdagnacht een extra actie gehouden. De actie startte om 19.OO uur en duurde tot zondagmorgen 3 uur. Er werden extra controles gehouden op de covid maatregelen, verkeersovertredingen en overlast.

“Er werden twee personen betrapt in het bezit van drugs”, stelt commissaris Katty De Bruyn. “Eén ervan diende onmiddellijk een minnelijke schikking te betalen van 100 euro, een andere jongeman diende 350 euro te betalen. De drugs werden inbeslaggenomen. Tevens waren allen eveneens in overtreding met een covid maatregel.”

“Er werden 54 PV’s opgemaakt voor het negeren van de covid maatregelen”, klinkt het bij De Bruyn. “15 personen werden betrapt op het niet dragen van een mondmaskers en 5 personen voor het negeren van de veiligheidsafstand. Er werden vaststellingen gedaan in een take away zaak die de coronaregels niet volgden.”

Ballonnen

Na middernacht werden 34 personen beboet omdat men geen geldige redenen had om buiten te zijn.

Er werd een voertuig onderschept waarin vier personen zaten. De bestuurder een 20 jarige man uit Sint Niklaas werd betrapt met een hoeveelheid drugs in zijn bezit. Hij diende 350 euro te betalen. In zijn voertuig werden ook een aantal bussen lachgas en ballonnen aangetroffen. Hiervoor kreeg de man ook een proces verbaal en alles werd inbeslaggenomen. Bij nazicht bleek dat de man geseind stond voor gevangenneming. Hij werd onmiddellijk gearresteerd en de dag nadien overgebracht naar de gevangenis van Dendermonde.

Er werd nog een jongeman uit Temse aangetroffen die stond geseind voor enkele verhoren.

Fikse boete

Er werd in de Kasteelstraat een bromfietser onderschept die werd geflitst wegens een te hoge snelheid. De jongeman uit Temse was op ronde om eten te leveren. Op de rollentestbank haalde de bromfiets klasse A 74 Km. De bromfiets werd onmiddellijk ingehouden. De jongeman kan hem aan een fikse boete verwachten, geen rijbewijs, geen inschrijving, geen verzekering, te hoge snelheid…

Er werden 22 PV’s opgesteld voor verschillende verkeersovertredingen, o.a. parkeren, negeren C1, …
Er werden ook een snelheidscontrole gehouden in de Kasteelstraat, Schoolstraat en op Cauwerburg in Temse. Hier werden 44 voertuigen geflitst. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km, daar waar 50 km toegelaten is.

Een gedachte over “Tientallen pv’s voor negeren covid maatregelen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *