Dertig jaar Het Piratennest Steendorp

STEENDORP – Maandag maakte Winnetou Truyts op zijn Facebookaccount bekend dat hij zijn kroeg Het Piratennest volgend jaar sluit. (dat artikel lees je hier) In dertig jaar Piratennest heeft Winnetou heel wat mooie maar ook minder mooie momenten meegemaakt.

Horeca zit in onze familiegenen”, klinkt het bij Winnetou. “Mijn pa was kelner in diverse grote feestzalen in de regio Mechelen en Antwerpen. En ikzelf werkte als zestienjarige ook als ‘garçon’ ondermeer in de feestzaal van het Bosuilstadion van FC Antwerp. Het was mijn roeping. We werkten daar soms samen met zes garçons en steevast stond ik in de top-3 van de garçons die het meeste ophaalden.”

Dertig jaar geleden kwam hij dan in Steendorp terecht. In het Piratennest  beleefde hij mooie en minder mooie momenten.

“Maar één van de hoogtepunten in mijn carrière is zeker de officiële opening van ons clublokaal hier in de Kapelstraat in de zomer van 2016”, lacht hij. “Schepen van Cultuur Lieve Truyman (N-VA) kwam toen het politielint dat ik voor de deur had opgehangen officieel doorknippen.”

“Eigenlijk zouden we met ons café niet in de Kapelstraat terecht gekomen zijn”, verklapt Winnetou. “Het was onze bedoeling om te verhuizen naar het schip de Westhinder dat aangemeerd ligt in Rupelmonde. Alles was officieel in kannen en kruiken, met de nodige documenten getekend bij een notaris. We wilden daar een echt piratenschip creëren met tijdens de weekends regelmatig leuke activiteiten in het zelfde thema. Maar de toenmalige burgemeester van Kruibeke, Jos Stassen zag dat niet zitten. Hij heeft er voor gezorgd dat dit toch niet doorging. Later heeft er wel iemand een soort danscafé geopend op de Westhinder.”

“Toen we dan hier al met het café in de Kapelstraat gesetteld waren reden op een avond plots vele tientallen politiewagens voorbij in de richting van Rupelmonde. Later las ik in de krant dat er een politie-inval was geweest op de Westhinder, omdat er vermoedens waren van drugstransacties. Ik had wat graag de krantenartikels van onze officiële opening met de schepen van Cultuur en dat van de politie-inval op de Westhinder onder de voormalige burgemeester van Kruibeke zijn neus geschoven.”

Eén van de hoogtepunten van Winnetou was de officiële opening van het Piratennest in de Kapelstraat met schepen van Cultuur Lieve Truyman in de zomer van 2016

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *