Vergunning voor woon – en renovatieproject van oude brouwerij voorlopig geweigerd.

TEMSE – Mine-Invest Bvba uit Kruibeke wil het pand op de hoek van de Edgard Tinelplaats en de Hoogkamerstraat verbouwen tot zeven wooneenheden. De aanvraag is voorlopig geweigerd door het gemeentebestuur.
Het stuk grond langs de linkse zijde van het gebouw is ‘openbaar domein’ en moet behouden blijven

De bouwheer wil de voormalige brouwerij renoveren en omvormen tot zeven appartementen. Daarbij worden ook zeven parkeerplaatsen voorzien. Vier bovengronds, langs de straatkant, en drie ondergrondse parkeerplaatsen met een autolift, welke autonoom gebruikt kunnen worden tegenover de bovengrondse plaatsen. Er zijn eveneens 22 fietsenstalplaatsen voorzien.

De historische elementen zijn het uitgaanspunt van het ontwerp. Het hoofdgebouw, alsook de mouteest, welke jaren gebruikt werd als toonzaal voor parket, blijft behouden en wordt verbouwd. De bestaande gevels worden hierbij zoveel mogelijk behouden. De recentere aanbouw, welke dienst deed als garage en magazijn, wordt afgebroken.

Er wordt een maximum aan groen voorzien rondom het gebouw. Aan de westzijde worden er grasdallen voorzien die laden en lossen mogelijk maken. Aan de oostzijde voorziet men groene privétuinen met een aantal bomen en hagen.

De vergunning is door het gemeentebestuur voorlopig echter geweigerd.

“Dit zou een mooi project van renovatie van bouwkundig erfgoed kunnen worden, maar we moeten dus wel alle randvoorwaarden en wettelijke verplichtingen in het oog houden”, stelt schepen van Ruimtelijke Planning Wim Van Rossen (Open VLD). “In de ingediende plannen, voor zeven loft-appartementen, stelde zich een probleem met de doorgang naar de sportvelden. Als men voor het gebouw staat, heeft het stukje grond aan de linkerkant van het gebouw het statuut van ‘openbaar domein’ en dat zou dus vrij moeten blijven. Ondertussen zoeken de initiatiefnemers en de architect naar een oplossing.”

De bouwheer wil de voormalige brouwerij verbouwen tot 7 appartementen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *