Oppositieraadslid wil klacht tegen gemeente indienen na heibel tijdens gemeenteraad

TEMSE – Oppositielid Brigitte Caura (Tesamen) heeft bij de gemeente Temse formeel protest ingediend omdat er op de gemeenteraad van september over haar agendapunt niet werd gestemd.
Gemeenteraadslid Brigitte Caura

Caura had maandag voor het eerst een punt ter stemming op de agenda geplaatst, met opmerkingen over het consumptiebudget COVID-19 voor kwetsbare doelgroepen, onder meer over het feit dat het bestuur die wil verdelen onder mensen met een Sleutelpas. Caura vreest dat zo niet alle allerzwaksten bereikt zouden worden, en stelde voor de doelgroep te herdefiniëren.

Maar gemeenteraadsvoorzitter Geert Vandersickel (N-VA) zei dat er eerst gestemd moest worden om te bepalen of er al dan niet gestemd mag worden. De meerderheidspartijen en Vlaams Belang waren tegen, waardoor de stemming niet doorging. Caura overweegt een klacht bij de hogere overheid.

“Er is geen enkele wettelijke basis voor wat zij gedaan hebben. Ik heb ook geen idee waarom ze het deden. Als ze niet blij waren met mijn voorstel, hadden ze het evengoed in de stemming kunnen wegstemmen.”

Voorzitter Vandersickel laat weten dat het protest van Caura wordt behandeld, en dat hij zolang geen commentaar geeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *