Rioleringswerken op komst in Temse: “Eerst de oogst van het fruit, dan rioleringen aanleggen”

TEMSE – In september gaan op de Krijgsbaan zware rioleringswerken van start, die een impact zullen hebben op de omgeving van de Krijgsbaan en de Hollebeek. Buurtvertegenwoordigers volgen de werken mee op.

“De werken zullen zo’n tien maanden duren, maar de grootste verkeershinder is te verwachten tussen september en november, wanneer we op de Krijgsbaan zullen werken. Daar wordt een collector aangelegd, onder de rijstrook van de gewestweg richting Steendorp. Daardoor is er aan de werfzone slechts beurtelings autoverkeer mogelijk dat geregeld wordt met verkeerslichten. Voor fietsers voorzien we wel een veilige corridor”, vertelt schepen voor openbare werken Lieve Truyman (N-VA). De verkeerslichten op het viaduct verderop werden ondertussen aangepast om filevorming te vermijden.”

Ongezuiverd in de Schelde

Na die eerste fase schuiven de werken op richting Hollebeek. “We doen dat bewust pas in het late najaar, wanneer de oogst van het fruit volledig is afgelopen. In een laatste fase komen de Walbogaard en de Groene Wandeling en de Hollebeekstraat zelf aan de beurt,” vult projectmanager Wim Verhelst van Aquafin aan. “Het rioleringsproject is belangrijk omdat het afvalwater van de wijk Hollebeek momenteel nog ongezuiverd in de Schelde wordt geloosd.

“Via dit project zal het afvalwater opgevangen worden door een nieuwe riolering die zal aansluiten op de bestaande collector in de Krijgsbaan”, aldus Verhelst, “Na realisatie van de werken zal het afvalwater van meer dan 500 inwoners eerst gezuiverd worden vooraleer het terecht komt in de rivier.”

Buurtvertegenwoordigers

Om de buurt maximaal te betrekken bij de werken deed het gemeentebestuur een oproep naar buurtvertegenwoordigers. Uit alle kandidaten werden Nicole Van der Vieren en Luc Beylkens geselecteerd. Zij zullen wekelijks de werfvergaderingen bijwonen en zijn ook het eerste aanspreekpunt voor de omwonenden in de buurt.

Net als de technische diensten op de gemeente kunnen zij ook via een speciaal e-mailadres worden bereikt: werkenhollebeek@temse.be.

vlnr.: Projectleider Wim Verhelst van Aquafin, buurtverantwoordelijken Nicole Van der Vieren en Luc Beylkens en schepen Lieve Truyman aan de werf op de Krijgsbaan waar nu de nutsmaatschappijen al werken uitvoeren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *