Temse krijgt nieuwe lokale voetbalclub

SV Blauw Wit Temse’ wil zich profileren als een echte dorpsclub

TEMSE – Na de officieuze fusie van KSV Temse met Sporting Lokeren in april staken enkele voetballiefhebbers de koppen bij elkaar om de Scheldegemeente opnieuw een eigen voetbalclub te geven.
SV Blauw Wit Temse vanaf 2021

Vanaf volgend voetbalseizoen zal er daardoor opnieuw lokaal voetbal te zien zijn in het Fernand Schuermanstadion. De initiatiefnemers willen de de mogelijkheid bieden aan spelers uit de eigen regio in het eerste elftal te spelen. Dit onder het motto: ‘Temse opnieuw lokaal voetbal geven.

“De verkoop van het stamnummer van KSV bracht enkele maanden geleden bij de plaatselijke voetballiefhebbers een tsunami van verontwaardiging te weeg”, vertellen initiatiefnemers Margino De Kerf en Bjorn Van Asbroeck. “Dat werd enkele weken geleden nog wat aangescherpt toen het ontwerp van het nieuwe logo van de fusieclub werd bekendgemaakt waar enkel onder het logo een kleine verwijzing was naar de nieuwe naam Lokeren-Temse.

Fierheid

Initiatiefnemer Margino De Kerf is geen onbekende in het veld – en zaalvoetbal. Als speler en trainer was hij aan de slag bij heel wat clubs in het Waasland en daarbuiten. Hij was ook de stichter van een aantal zaalvoetbalclubs in Temse. (Lees hier meer)

Bjorn Van Asbroek is zaakvoerder van Privé – en luchthavenvervoer Vanarosi in Steendorp. Daarbuiten is hij ook gemeenteraadslid voor N-VA in de Temsese gemeenteraad.

“op 23 april op de dag van de bekendmaking van de fusie schoot ik in actie met rondbellen en rondhoren wie interesse had om een nieuwe club te starten”, vertelt Margino. “Op 12 mei had ik al een volledige groep mensen verzameld. In Bjorn van Asbroek vond ik een ideale bondgenoot. Na drie maanden hard werken mogen we met de nodige fierheid de geboorte melden van SV Blauw Wit Temse met stamnummer 9755.”

Met dit team willen de initiatiefnemers een nieuwe wind laten waaien in het Fernand Schuermanstadion afgestemd op de gewone voetballer waar iedereen, zowel spelers als supporter, zich thuis voelen.

Dorpssfeer

“Onze club wil zich vooral profileren als een echte dorpsclub”, klinkt het bij Bjorn en Margino. “Een club die drijft op inzet van vrijwilligers, voetballers en niet-voetballers uit eigen centrumgemeente en de deelgemeenten of uit de heel nabije gemeenten ongeacht hun kwaliteiten of gebreken, kortom mensen met een hart voor het Temsese voetbal.”

“Het uitgangspunt daarbij is dat we voetbal spelen en voetbal beleven in een aangename dorpssfeer maximaal toegankelijk voor iedereen die zich kan identificeren met de doelstellingen van onze club.”

“Emotie en passie hebben er voor gezorgd dat mensen die zijn begaan met het voetbal in onze gemeente de handen in elkaar hebben geslagen om het voetbal terug naar Temse te brengen”, klinkt het. “SV Blauw Wit Temse wil samen met de gemeente Temse, de Temsenaar en het Temsese bedrijfsleven het voetbal terug een eigen gezicht geven.”

“Wij geloven zeer sterk in een sociaal project waarin voetbal een ontmoetingsplaats kan en moet zijn voor onze spelers, hun familie, vrienden en kennissen. Deze groep mensen maakt van een club een vereniging en die vereniging moet altijd belangrijker zijn dan het individu. Deze boodschap is in de sport de laatste jaren een beetje op de achtergrond geraakt en wij stellen vast dat er in veel sportclubs nog maar weinig binding is met de achterban. Daar willen we graag aan werken.”

“We geven dan ook voorrang aan de mogelijkheid om spelers uit onze eigen regio en later eigen opleiding in ons eerste elftal te laten spelen, zonder evenwel het kijkplezier voor de toeschouwers te verwaarlozen. Dit noemen we ‘lokaal voetbal‘. Wij beschouwen dat dan ook als de reden van ons bestaan, als onze missie: ‘Temse lokaal voetbal geven‘.”

Clubkleuren

SV Blauw Wit Temse zal starten vanaf volgend voetbalseizoen (2021/2022) in de 4e provinciale Oost-Vlaanderen. De club zal met twee teams aantreden. Een eerste elftal en beloften. De wedstrijden van het eerste elftal zullen op zondagnamiddag gespeeld worden op het A-terrein aan de Schoolstraat. De beloften zullen hun wedstrijden op zaterdagnamiddag afwerken op één van de andere terreinen.

De truitjes in de vertrouwde clubkleuren

“Uiteraard spelen we in de oude clubkleuren blauw/wit”, klinkt het. “Voor de truitjes kozen we een retrostijl met strepen.”

Erevoorzitters

Het dagelijkse bestuur van de nieuwe club bestaat uit voorzitter Bjorn Van Asbroek, ondervoorzitter Johan Boel, Secretaris/gerechtigd correspondent Margino De Kerf en penningmeester Luc Geleyn.

Wilfried de Witte en echtgenote Paula De Cauwer zijn erevoorzitters van de nieuwe Temsese club.

“Het echtpaar heeft heel wat betekent voor het voetbal in Temse”, vertelt Bjorn Van Asbroek. “Daarom wilden we hen dit eerbetoon geven. Zo komen ze opnieuw via de ‘Grote Poort‘ het Fernand Schuermanstadion binnen.”
Wilfried De Witte, bekend van de gelijknamige groothandel in groenten en fruit, was 22 jaar voorzitter van KSV Temse tot hij in 2016 de fakkel doorgaf.

Club 45

Uiteraard moeten er voor de nieuwe ploeg heel wat medewerkers aangetrokken worden.
“Rond oktober zullen we vacatures uitschrijven voor spelers, trainers en andere medewerkers”, aldus Margino De Kerf. “Om een vlotte werking te kunnen verzekeren voor onze twee ploegen zullen we toch zowat 40 spelers moeten aantrekken.”

“Dankzij de vlotte samenwerking met de gemeente zullen we dus op het A-terrein in de Schoolstraat kunnen spelen. Het enige probleem is dat we voorlopig nog geen cafetaria hebben voor de supporters. De concessiehouder van ‘Club 45′, de polyvalente ruimte onder de nieuwe tribune, is voorlopig niet geneigd om dit aan onze club te verhuren. Dit terwijl we een meer dan een redelijke huurprijs willen geven.”

Het dagelijkse bestuur van SV Blauw Wit Temse: secretaris Margino De Kerf, Voorzitter Bjorn Van Asbroek, ondervoorzitter Johan Boel en penningmeester Luc Geleyn

4 gedachtes over “Temse krijgt nieuwe lokale voetbalclub”

  1. Ik wil mee mijn schouders eronder zetten ben kleine ondernemer in de streek .En heb eigen ondernemers netwerk in Sint Niklaas.
    Iets kan betekenen voor jullie laat maar horen.
    Belangeloos uiteraard. Mvgr

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *